Săgeata albastră, transformată în piese de schimb

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tren Săgeata albastră va fi transformat de şefii Regionalei CFR Călători Iaşi în piese de schimb. Directorul regionalei, Constantin Axinia, declară că este necesar acest lucru pentru a

Un tren Săgeata albastră va fi transformat de şefii Regionalei CFR Călători Iaşi în piese de schimb. Directorul regionalei, Constantin Axinia, declară că este necesar acest lucru pentru a înlocui geamurile sparte la alte vagoane Siemens - Săgeata albastră.
Acum o lună, trenul Săgeata albastră care venea de la Bucureşti la Iaşi a fost atacat în plină noapte la Tecuci, călătorii din Intercity trezindu-se sub o ploaie de pietre. Trenul a fost inspectat mai apoi de poliţişti la Bârlad, care au încercat să îi liniştească pe călători. Acest caz nu este însă singular. Potrivit şefului Regionalei CFR Călători, Constantin Axinia, astfel de accidente îi sunt raportate foarte des: "Periodic vin şefi de tren la mine să îmi spună că iar a fost spart vreun geam sau două. Mă întreabă ce ar putea face, ridicând din umeri. Pentru că nu ştiu care ar putea fi altă soluţie decât poliţia". Pe de altă parte, Constantin Axinia se plânge de pagubele pe care le înregistrează, fără a putea face mare lucru pentru a le recupera. Aceasta deoarece Regionala CFR Călători Iaşi are de recuperat câteva zeci de miliarde de lei din cauza vandalizării vagoanelor. "Mai ales la ieşirea din Vaslui spre Buhăieşti se întâmplă foarte des să fie atacate trenurile. Sunt găşti de tineri rromi care au făcut o pasiune din a arunca cu diferite obiecte în trenurile noastre. Noi sesizăm poliţia, dar mai mult nu putem face".
Acum, şefii regionalei se văd nevoiţi să transforme un tren Săgeata albastră în piese de schimb. "Altă soluţie nu avem pentru a înlocui geamurile sparte de la celelalte trenuri Siemens. Numai un geam costă peste o mie de euro, iar la numărul celor pe care trebuie să le înlocuim, nu ne ajung banii", a precizat Axinia.
şeful CFR Călători a atras însă atenţia că, atâta timp cât poliţiştii nu îi vor găsi pe cei care atacă trenurile, este posibil ca şi alte vagoane să fie transformate în piese de schimb. "Până acum, poliţia nu a găsit pe nimeni vinovat. Nu au reuşit să reţină niciunul dintre cei care aruncă în tren cu pietre, mai ales lângă localitatea Tecuci. Dacă se va continua în ritmul asta, nu ar fi exclus să tot luăm piese de la un tren şi să le punem la altul", este de părere Axinia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite