Sacii cu voturi, păziţi de pompieri?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii ameninţă că refuză să păzească sacii cu voturi dacă nu li se măresc salariile. Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) dă asigurări, însă, că procesul de

Poliţiştii ameninţă că refuză să păzească sacii cu voturi dacă nu li se măresc salariile. Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) dă asigurări, însă, că procesul de votare din 30 noiembrie nu va fi perturbat de anunţata grevă a poliţiştilor sindicalişti.

“Nu va fi nicio problemă. Dacă poliţiştii membri de sindicat vor refuza să efectueze paza la secţiile de votare şi a sacilor cu voturi, vor fi desemnaţi s-o facă alţi lucrători din cadrul Ministerului, jandarmi, pompieri sau poliţişti care nu aderă la ideologia sindicatului”, au declarat pentru “Adevărul” surse din MIRA.

Astfel, tot greul ar putea cădea pe jandarmi, care iniţial nu aveau în pază decât 3.703 de secţii de votare din ţară, din totalul de 17.883.

“Noi, jandarmii, nu avem voie să facem grevă, fiind militari. Un astfel de protest ar intra sub incidenţa codului penal şi s-ar considera dezertare. Aşa că, pe 30 noiembrie, noi vom fi la treabă”, ne-a spus căpitanul Sorin Despina, din cadrul Biroului de Presă al Jandarmeriei Române.

Sindicatul Poliţiştilor a ameninţat cu greva în orele de după încheierea procesului de votare, dacă legea care prevede majorarea cu 10% a salariilor funcţionarilor publici cu statut special nu va fi adoptată de Camera Deputaţilor până la 25 noiembrie.

“Peste 47.000 de poliţişti vor refuza să mai asigure paza sacilor şi a secţiilor de votare”, a afirmat Marin Gruia, prim-vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MIRA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite