Dacia trece la clasa SUV de anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacia trece la clasa SUV de anul viitor
Dacia trece la clasa SUV de anul viitor

Cel mai probabil, modelul producătorului de la Mioveni va fi lansat oficial în martie, la Salonul Auto Internaţional de la Geneva. Presa auto străină susţine că Dacia SUV va fi construit pe platforma Logan (B0) şi vor fi folosite elemente tehnice de la modelul Nissan Qashqai.

Oficialii Dacia nici nu infirmă, nici nu confirmă zvonurile despre un posibil model Sport Utility Vehicle (SUV) în gama Dacia. Se rezumă la a declara că mai multe informaţii vor fi făcute publice anul viitor, când maşina va fi lansată oficial.

Citiţi şi:


Până atunci, presa auto europeană face diverse speculaţii pe tema designului, a denumirii şi a dotărilor tehnologice ale modelului SUV de la Dacia. Modelul va fi construit, de asemenea, pe platforma Logan (B0) şi vor fi folosite elemente tehnice de la modelul Nissan Qashqai, potrivit revistei franceze „L’Automobile”.

Un SUV „blând“

Conform publicaţiei franceze, numele noului SUV de la Dacia ar putea să fie Kanjara, denumirea “rivală” fiind clasicul Duster. Kanjara este o denumire indiană de origine sanscrită, sensul cuvântului fiind “blând”. Pe lângă faptul că este utilizat de indieni ca nume pentru copiii lor, Kanjara este şi denumirea unui sat indian din districtul Yavatmal, Maharashtra.

Maşina va fi disponibilă într-o versiune cu cinci locuri şi una cu şapte locuri, care va fi mai lungă cu 20 de centimetri. Clienţii vor putea opta între tracţiune integrală sau numai pe două roţi. Certitudinile se opresc însă aici.

„L’Automobile” scrie că Dacia SUV va costa între 13.000 şi 18.000 de euro. Se pare că vor fi două motorizări pe benzină, un motor de 1,6 litri, capabil să dezvolte 100 de cai-putere şi altul de 2 litri, ce dezvoltă 140 de cai-putere.

Cel mai probabil, vor fi şi două propulsoare diesel. Unul de 1,9 litri şi 130 de cai-putere şi altul de 1,6 litri şi 110 cai-putere. De asemenea, greutatea maşinii va fi sub 1.500 de kilograme.  Ce atrage atenţia este faptul că maşina nu seamănă cu Dacia Sandero, aşa cum s-a vehiculat până acum, pentru că pe piaţă deja se vinde Sandero Stepway, un model cu garda la sol înălţată cu doi centimetri.

Design original

Presupusul SUV este un model cu design original, doar stopurile spate amintesc de cele de la Sandero. Partea frontală este cu totul nouă, cu blocuri optice mari şi semnalizatoare poziţionate în partea superioară a acestora. Deocamdată nu au apărut şi poze de interior.

Între 13.000 şi 18.000 €

Dacia SUV va avea un preţ cuprins între 13.000 şi 18.000 de euro. Vor fi disponibile două motorizări pe benzină, una de 1,6 litri şi 100 de cai-putere şi o alta de doi litri şi 140 de cai-putere. Cel mai probabil, vor fi şi două propulsoare diesel. Unul de 1,9 litri şi 130 de cai-putere şi altul de 1,6 litri şi 110 cai-putere.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite