800 de angajaţi ar putea părăsi compania GDF SUEZ Energy Romania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
800 de angajaţi ar putea părăsi compania GDF SUEZ Energy Romania
800 de angajaţi ar putea părăsi compania GDF SUEZ Energy Romania

Circa 800 de angajaţi ar putea părăsi GDF SUEZ Energy România, fosta companie Distrigaz Sud, prin programul de plecări voluntare lansat în această săptămână, a declarat Agenţiei NewsIn preşedintele Federaţiei Sindicatelor Gaz-România, Eugen Luha.

"Compania GDF SUEZ Energy România şi-a stabilit o ţintă de 800 de oameni, care ar putea intra în programul de plecări voluntare. Programul a fost lansat în această săptămână, încă nu ştim dacă această ţintă va fi atinsă. Şi nu ştim ce decizie vor lua reprezentanţii companiei, în situaţia în care programul eşuează", a spus liderul sindical.

Potrivit lui Luha, programul de plecări voluntare este valabil două săptămâni, dar ar putea fi extins.

"Salariaţii care părăsesc voluntar GDF SUEZ Energy România vor primi între şase şi 17 salarii compensatorii, în funcţie de vechime. Programul social, potrivit contractului de privatizare, este pe cinci ani şi expiră în 2010. Deciziile companiei vor fi mult mai dure atunci", mai spun reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Gaz-România.

GDF SUEZ Energy România are în prezent circa 6.100 angajaţi. În momentul în care a fost privatizată, la 31 mai 2005, Distrigaz Sud avea circa 11.000 de angajaţi.

De asemenea, un alt mare jucător pe piaţa gazelor, E.ON România, îşi va reduce cu 2.000 numărul angajaţilor până în 2012 şi va avea 6.500 angajaţi, faţă de 8.500 cât sunt în prezent, după cum a anunţat la 8 septembrie directorul general al E.ON România, Frank Hajdinjak.

Grupul GDF SUEZ este prezent în domeniul energiei prin intermediul filialelor GDF Suez Energy România, furnizor de gaze naturale şi de servicii, Distrigaz Sud Reţele, primul distribuitor de gaze naturale din România, şi a doi operatori ai pieţei de înmagazinare, Amgaz şi Depomureş. GDF SUEZ activează, de asemenea, în sectorul serviciilor energetice, prin Trapec şi Axima, şi în cel al activitǎţilor de mediu. Totodată, GDF SUEZ participă în proiectul Cernavodă şi al centralei termice de la Borzeşti.

Distrigaz Sud a fost achiziţionată la 31 mai 2005 de grupul francez Gaz de France (GDF). Compania GDF SUEZ Energy România se află în prezent în portofoliul grupului franco-belgian GDF SUEZ, după fuziunea din iulie 2008 a celor două grupuri. GDF Suez deţine 51% din GDF SUEZ Energy România.

GDF SUEZ Energy România deţine participaţii în cadrul următoarelor societăţi: Congaz, Tulcea Gaz, Wirom Gaz, Vital Gaz, S.C. Distrigaz Sud Reţele SRL.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite