SUA amână luarea unei decizii în privinţa interogării suspecţilor de terorism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupurile de lucru însărcinate cu redactarea noilor reguli privind detenţia şi metodele de interogare a suspecţilor de terorism au cerut amânarea prezentării rapoartelor cu până la şase luni, au anunţat oficiali citaţi de AFP.

Înfiinţate în urma decretului semnat de Barack Obama  pentru închiderea centrului de detenţie de la Guantanamo, cele două grupuri formate din membri ai Departamentului Apărării şi cel al Justiţiei, ai poliţiei federale şi ai serviciilor de informaţii, urmau să prezinte raportul final marţi.

"Trebuie să studiem aceste chestiuni în detaliu", au argumentat oficialii, amintind importanţa dosarului pentru "securitatea naţională". "Vrem să ne desfăşurăm activitatea corect, pentru a nu traversa alţi ani de incertitudine privind aceste probleme", au adăugat ei.

Oficialii au dat asigurări că amânarea raportului nu va influenţa respectarea termenului de închidere a Guantanamo, stabilit pentru ianuarie 2010, deoarece este vorba despre implementarea unui nou "regim" de luptă antiterorism condusă de Statele Unite.

"Suntem angajaţi într-un demers, ne vom continua activitatea pentru a elabora un plan complet, pentru a trata fiecare problemă pe rând, pentru a ne prezenta deciziile Congresului şi a obţine acordul său", au dat asigurări oficialii americani.

Congresul a stabilit ca, până în luna septembrie, administraţia Obama să prezinte un plan cu privire la închiderea Guantanamo, potrivit NewsIn. Dacă termenul nu va fi respectat, legislatvul ar putea interzice transferul pe teritoriul american al deţinuţilor de la închisoarea din Cuba.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite