SUA regretă pierderile umane din timpul revoltelor din Xinjiang

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SUA regretă pierderile umane din timpul revoltelor din Xinjiang
SUA regretă pierderile umane din timpul revoltelor din Xinjiang

Statele Unite ale Americii regretă "profund" că cel puţin 140 de persoane şi-au pierdut viaţa în revoltele etnice din provincia majoritar musulmană Xinjiang, situată în nord-vestul Chinei, a declarat luni un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, citat de AFP şi Reuters.

"Regretăm profund aceste pierderi umane", a declarat Ian Kelly. Purtătorul de cuvânt a adăugat că SUA fac apel la părţile implicate să dea dovadă de "calm şi reţinere", potrivit Agerpres.

Luni, autorităţile chineze au anunţat că cel puţin 140 de persoane au fost ucise şi alte peste 800 au fost rănite în urmă cu o zi în revoltele etnice de la Urumqi, capitala provinciei Xinjiang. Potrivit Beijingului, aceste revolte au fost opera unor disidenţi uiguri aflaţi în exil.

Televiziunea chineză a arătat luni imagini în care apăreau oameni răniţi acoperiţi de sânge, maşini incendiate şi mulţimi aruncând cu pietre asupra forţelor de ordine sau răsturnând maşini de poliţie. Pe de altă parte, grupuri exilate de uiguri au afirmat că forţele de ordine au deschis focul asupra unor manifestanţi paşnici.

Citiţi şi:

VIDEO Revolte în China: 140 de morţi şi 828 de răniţi

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite