Marian Lupu: "Voronin e bolnav! SUA şi UE vor un preşedinte în Moldova!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Lupu: "Voronin e bolnav! SUA şi UE vor un preşedinte în Moldova!"
Marian Lupu: "Voronin e bolnav! SUA şi UE vor un preşedinte în Moldova!"

Preşedintele Partidului Democrat din Republica Moldova, Marian Lupu, s-a întâlnit cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene şi cu ambasadorul Statelor Unite la Chişinău pentru a discuta despre alegerea preşedintelui ţării, după cum informează Unimedia.md.

  • ORA 10:14 Marian Lupu, candidatul AIE pentru funcţia de şef al statului: "Am resimţit un suport pentru ca şeful statului să fie ales. Elementul central sunt alegerile prezidenţiale. E firesc ca ambasadorii statelor membre ale UE şi cel al SUA să se intereseze de acest aspect."
  • ORA 10:04 Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat: "Voi continua dialogul cu conducerea PCRM. Dacă nu se primeşte până la data de 10 noiembrie, vom discuta după. Se zvoneşte că dl Voronin este bolnav. Şi, dacă e adevărat, atunci există motive obiective, pentru care nu ne întâlnim în aceste zile."
  • ORA 10:00  Marian Lupu, candidatul AIE pentru funcţia de şef al statului: "A fost un dialog foarte bun. Am făcut o evaluare a situaţiei politice din Republica Moldova şi despre ce se întâmplă cu alegerile prezidenţiale. Participanţii s-au exprimat în privinţa depăşirii crizei politice. Acest lucru ne inspiră optimism."


Şeful statului ar urma să se aleagă pe data de 10 noiembrie, la ora 10.00, după cum au anunţat oficial, surse din Parlament. Discuţiile de joi-dimineaţă par însă să arate că noul preşedinte al Republicii Moldova ar putea fi numit mai devreme.

În urmă cu câteva zile, liderul Partidului Democrat a făcut o scurtă vizită la Moscova, acolo unde a avut trei intrevederi. Iată, mai jos, declaraţia lui Marian Lupu, după sosirea din Rusia:

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite