Preşedintele Hondurasului cere ajutorul Naţiunilor Unite şi al SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele destituit al Hondurasului a cerut comunităţii internaţionale, inclusiv Statelor Unite ale Americii şi Organizaţiei Naţiunilor Unite, să-i sprijine întoarcerea la putere în Honduras, în contextul în care negocierile pentru soluţionarea crizei au eşuat.

"Comunitatea internaţională trebuie să creeze un precedent, astfel încât să nu se mai repete o asemenea situaţie, pentru ca loviturile de stat să rămână în trecut iar cei care încearcă asemenea acţiuni să fie pedepsiţi", a spus Manuel Zelaya, citat de cotidianul spaniol El Mundo, informează Reuters.

Preşedintele destituit a părăsit Hondurasul în urma unei lovituri de stat prin care a fost instalat ca preşedinte Roberto Micheletti. Micheletti a declarat luni că nu va permite niciodată reînvestirea lui Zelaya, ]n ciuda cererilor venite din partea guvernelor din lumea întreagă privind revenirea la conducere a lui Zelaya.

Secretarul de stat american Hillary Clinton a purtat, luni, o convorbire telefonică cu Micheletti, avertizându-l că Washingtonul va suspenda ajutorul pentru Honduras în cazul în care medierea demarată de preşedintele costarican Oscar Arias va eşua, a precizat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

Liderul destituit şi-a reafirmat intenţia de a se întoarce curând în ţara sa, în pofida temerilor exprimate de mai multe voci cu privire la faptul că întoarcerea ar putea declanşa vărsare de sânge.

Arias ne-a mai cerut câteva zile, însă organizăm deja rezistenţa internă pe care ne-o garantează Constituţia pentru a-mi pregăti întoarcerea în ţară, a mai declarat preşedintele Zelaya.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite