Premierul israelian va efectua o vizită în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul israelian va efectua o vizită în SUA
Premierul israelian va efectua o vizită în SUA

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii între 8 şi 10 noiembrie cu prilejul adunării anuale a principalelor organizaţii evreieşti în America de Nord.

Benjamin Netanyahu urmează să susţină un discurs la această reuniune care se va desfăşura la Washington, la fel ca şi preşedintele american Barack Obama, care este invitat.

Potrivit unui responsabil biroului premierului israelian, "există toate şansele ca cei doi lideri să profite de acest prilej pentru a se întâlni".

La 22 septembrie, Barack Obama a făcut presiuni asupra lui Benjamin Netanyahu şi a preşedintelui palestinian Mahmud Abbas, cu prilejul unei reuniuni trilaterale la New York, împărtâşindu-le personal nerăbdarea sa pentru realizarea de progrese în acest dosar, dar fără a obţine relansarea negocierilor de pace.

Emisarul american pentru Orientul Mijlociu, George Mitchell, care a efectuat în ultimele luni o serie de deplasări în regiune, nu a reuşit până în prezent să-i convingă pe israelieni şi palestinieni să reia procesul de negociere suspendat la sfârşitul anului 2008, informează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite