SUA vor instala temporar rachete Patriot în Polonia în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite vor instala temporar în Polonia, în 2010, rachete Patriot. De asemenea se vor continua discuţiile cu Varşovia pentru un nou sistem antirachetă, a declarat astăzi adjunctul secretarului american al apărării Alexander Vershbow.

Declaraţiile intervin înaintea vizitei pe care o va efectua miercuri în Polonia vicepreşedintele american Joe Biden.

"Am prezentat informaţii detaliate privind rotarea (rachetelor - n.red.) noastre Patriot în următorii ani, conform acordului (cu Varşovia - n.red.) din august 2008", a declarat oficialul american după o discuţie cu viceministrul polonez al apărării, Stanislaw Komorowski. "Aşteptăm începutul acestei rotaţii anul viitor", a precizat oficialul american. Acesta  nu a dat detaşii în privinţa perioadei în care se vor afla rachetele sol-aer în Polonia.

Bateria "va fi armată şi va conţine elemente care îi vor permite integrarea în sistemul polonez de apărare", a spus Komorowski.

"Noi propuneri au fost făcute de preşedintele Barack Obama în legătură cu locul Poloniei în apărarea antirachetă", a mai declarat Komorowski.

La 17 septembrie, Statele Unite au anunţat că renunţ proiectului de scut antirachetă, dintre care o parte urma să fie instalat în Polonia şi Cehia.

În acelaşi timp, Washingtonul a anunţat că urmează să desfăşoare  în cele două ţări rachete, în 2015, rachete SM-3, concepute pentru a distruge rachetele cu rază scurtă şi medie de acţiune, în cadrul noului sistem antirachetă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite