Obama vrea să lege prietenii în Orientul Mijlociu ca să îmbunătăţească imaginea SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, va încerca să refacă relaţiile cu Orientul Mijlociu printr-o abordare personală. Cândi Obama le va vorbi mâine musulmanilor, de pe scena din Cairo, o va face dn postura unui lider american crescut în Indonezia, născut dintr-un tată african de religie musulmană, precum şi din postura unui politician care şi-a dezvoltat cariera în Illinois, unde se află o populaţie musulmanaă

Obama va încerca să refacă relaţiile tensionate dintre SUA şi lumea musulmană printr-o diplomaţie a personalităţii. Aşa că Obama nu va veni în Cairo cu propuneri politice ci mai degrabă cu dorinţa unei respect mutual, creării unei prietenii personale cu musulmanii.

"Chestia este că însuşi preşedintele a intrat în contact cu islamismul pe trei continente până să viziteze epicentrul lumii musulmane", a declarat consultantul lui Obama pentru comunicare, Denis McDonough.

Invazia din Irak condusă de SUA, abuzurile soldaţilor americani de la închisoarea Abu Ghraib şi incapacitatea cabinetului Bush de a apropia israelienii de palestinieni, toate au sădit neîncredere în Orientul Mijlociu.

Sondaje Gallup au arătat că de la preluarea mandatului de către Barack Obama, în Egipt şi alte şapte ţări arabe încrederea în SUA a crescut deşi rămâne la un nivel scăzut

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite