BBC: SUA neagă că ar fi dat undă verde Israelului să atace Iranul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Barack Obama a declarat , astăzi, că Statele Unite ale Americii nu au dat "in niciun caz" unda verde Israelului pentru a ataca Iranul, potrivit  BBC News.

Citiţi şi:
Biden: SUA nu va impune Israel-ului ce atitudinea să adopte faţă de Iran

Comentariile liderului vin după ce vice-preşedintele Joe Biden a declarat ca SUA nu vor sta în calea unui răspuns armat al Israelului la ambiţiile nucleare iraniane.

Între timp, şeful armatei americane, amiralul Mike Mullen, a afirmat ca Washington-ul ar trebui să-şi păstreze deschise toate opţiunile militare. Preşedintele Barack Obama a spus că SUA va încerca să rezolve dosarul nuclear iranian "paşnic, pe căi diplomatice".

Vice-preşedintele Joe Biden declarase duminică, pentru ABC TV, că "Israelul poate decide singur... ce este în interesul său şi ce trebuie să facă în privinţa Iranului".

Întrebat dacă această afirmaţie înseamnă că Washington a dat undă verde unui atac israelian, Obama a spus: "Nu, în niciun caz".

Cu toate acestea, prşedintele i-a luat apararea adjunctului său, care a fost acuzat ca este un gafeur de proportii, in timpul alegerilor prezidentiale din 2008.

"Cred că vice-preşedintele Biden a relatat un fact şi anume că nu putem dicta altor ţări care sunt interesele lor de securitate", a explicat Obama.

Obama a mai adăugat că SUA îşi rezervă dreptul de a lua "orice măsură", în caz de nevoie, pentru a se proteja, fără a dezvolta.

În cadrul unui eveniment la Washington, Adm Mullen a declarat că Teheranul ar putea obţine bomba atomică in trei ani, ceea ce ar fi "destabilizator" pentru Orientul Mijlociu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite