Biden: SUA nu va impune Israelului ce atitudinea să adopte faţă de Iran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biden: SUA nu va impune Israelului ce atitudinea să adopte faţă de Iran
Biden: SUA nu va impune Israelului ce atitudinea să adopte faţă de Iran

Într-un interviu acordat postului ABC News, duminică, vice-preşedintele american Joe Biden a avertizat că  SUA nu va impune Israelului atitudinea pe care ar trebui să o aibă faţă de ambiţiile nucleare iraniene.

Remarcile vice-preşedintelui au mers dincolo de spiritul oricărei declaraţii publice lansate de preşedintele Barack Obama, care a afirmat că eforturile diplomatice de a opri programele nucleare iraniene ar trebui să dea rezultate până la sfârşitul anului, scrie New York Times.

"Israelul poate hotărî singur ce este în interesul său şi ce să facă în faţa Iran-ului, fiind un stat suveran" a declarat Biden.

"Fie că suntem de acord, fie că nu. Au dreptul să o facă (...). Nu putem impune unei naţiuni suverane ce poate face şi ce nu, când sau dacă decide că se simte sau nu ameninţată" a adăugat Biden.

Serviciile secrete israeliene au anunţat, în luna iunie, că Iranul ar putea dispune de o bombă atomică "gata de a fi folosită" în 2014.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, nu a exclus un eventual atac militar împotriva Iranului, insistând pe faptul că nu va permite Teheranului să dispună de arma atomică.

Vezi interviul cu Joe Biden pe ABC News.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite