Gaddafi: SUA au predat Irakul organizaţiei teroriste al-Qaida

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele libian Muammar Gaddafi, aflat în vizită oficială în Italia, a acuzat astăzi Statele Unite că, prin înlăturarea lui Saddam Hussein, au predat Irakul organizaţiei teroriste al-Qaida  informează AFP.

"Irakul era o fortăreaţă împotriva terorismului, al-Qaida nu putea să intre. Acum, graţie intervenţiei americane, se intră în Irak ca în brânză, ceea ce este benefic pentru al-Qaida", a declarat Gaddafi.

Liderul libian a criticat Statele Unite pentru intervenţia împotriva Libiei din 1986, acuzându-le că s-au comportat ca "ben Laden".

"Ce diferenţă este între atacul americanilor din 1986 asupra caselor noastre şi acţiunile teroriste ale lui ben Laden?", s-a întrebat Gaddafi. Statele Unite au bombardat în 1986 Libia, ca represalii pentru atentate în care Tripoli a fost implicat.

"Suntem împotriva terorismului şi îl condamnăm", a spus Gaddafi, "dar trebuie să încercăm să înţelegem motivele acestui fenomen". "Trebuie să vorbim şi cu diavolul, dacă este necesar, pentru a încerca să înţelegem terorismul".

Liderul libian a susţinut discursul într-o sală secundară a Senatului după prootestele a numeroşi aleşi italieni care au refuzat prezenţa "unui dictator" într-o instituţie democratică.

Gaddafi urma să se vadă mai târziu cu un grup de studenţi, dar vizita sa la Universitatea din Roma a oferit o nouă ocazie pentru proteste. Studenţii au desfăşurat bannere împotriva vizitei lui Gaddafi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite