Hugo Chavez: SUA seamănă cu un boa care înghite naţiunile mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hugo Chavez: SUA seamănă cu un boa care înghite naţiunile mici
Hugo Chavez: SUA seamănă cu un boa care înghite naţiunile mici

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez a calificat America drept "principalul terorist al lumii" şi a comparat-o cu un şarpe boa ce înghite micile naţiuni. Chavez a făcut aceste declaraţii aseară, in timpul discursului prin care şi-a anunţat vizitat pe care astăzi o face la Moscova.

Hugo Chavez se întâlneşte cu Dmitri Medvedev pentru a discuta despre cooperarea militară. Potrivit AFP, vizia este pentru Chaevez, pretext pentru un nou atac la adresa Americii.

"Statele Unite vor să controleze întreaga lume, dar imperiul yankeu este pe cale de a eşua. Se va prăbuşi în următorii ani, următoarele decenii" a spus Chavez, citat de Interfax.

"Cred că Putin şi Medvedev vor lăsa în urma lor o adevărată moştenire, nu numai pentru Rusia, ci pentru întreaga lume", a subliniat Chavez.

Potrivit unei surse citate de RIA Novosti, Chavez va încerca să obţină tancuri T-72 şi T-90 pentru 500 milioane de dolari, precum şi elicoptere, trransportoare blindate de trupe şi submarine.

Unul din consilierii lui Medvedev a declarat ieri că Rusia ar putea acorda Venezuelei un credit pentru cumpărarea de arme ruse, dar a precizat că în cursul vizitei nu va fi semnat niciun contract de armament.

Între 2005 şi 2007, Rusia ş Venezuela au semnat contracte de armament pentru 4,4 miliarde de dolari, iar în 2008 Rusia i-a acordat Venezuelei un împrumut de un miliard de dolari pentru achiziţionare de arme noi, transimte NewsIn.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite