Hillary Clinton: "SUA trebuie să declanşeze relansarea economiei mondiale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hillary Clinton: "SUA trebuie să declanşeze relansarea economiei mondiale"
Hillary Clinton: "SUA trebuie să declanşeze relansarea economiei mondiale"

Secretarul de stat american, Hillary Clinton, aflat într-o vizită în Irlanda, a declarat că Statele Unite ale Americii depun mari eforturi pentru a-şi relansa economia în aşa fel încât să declanşeze un proces de creştere şi în restul lumii, relatează Reuters.

"Suntem conştienţi de faptul că SUA trebuie să-şi îndrepte propria barcă economică pentru a conduce relansarea globală", a declarat şefa diplomaţiei americane într-o conferinţă de presă susţinută la Dublin alături de premierul irlandez Brian Cowen.

Noua administraţie a preşedintelui Barack Obama a lansat, la puţin timp după preluarea mandatului, în luna ianuarie, un pachet de stimulare economică în valoare de 787 miliarde de dolari şi în prezent ia în considerare şi alte măsuri pentru combaterea şomajului, care a rămas foarte ridicat.

Economia irlandeză bazată pe export a fost puternic lovită de criza financiară, care a antrenat o prăbuşire a pieţii imobiliare interne.

Hillary Clinton a încurajat Irlanda şi Irlanda de Nord în contextul în care acestea încearcă să-şi refacă economiile şi a precizat că administraţia Obama este conştientă de rolul ei în ordinea economică mondială.

"Nu cred că trece o zi fără ca această administraţie, în special preşedintele şi echipa economică, să nu se concentreze asupra lucrurilor pe care le mai putem face. Responsabilitatea pe care ţara şi guvernul nostru şi-a asumat-o este una pe care o vom accepta în continuare", a mai spus fosta Primă Doamnă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite