Coreea de Nord dispusă să încheie un tratat de pace cu SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coreea de Nord dispusă să încheie un tratat de pace cu SUA
Coreea de Nord dispusă să încheie un tratat de pace cu SUA

Coreea de Nord a declarat miercuri că vrea să semneze un tratat de pace oficial cu Statele Unite ale Americii, acceptând astfel metoda cea mai rezonabilă şi mai practică de a soluţiona problema denuclearizării sale, anunţă AFP.

Potrivit agenţiei de presă nord-coreene KCNA, trebuie încheiat un tratat de paceîntre Coreea de Nord şi SUA dacă se vrea soluţionarea problemei nucleare în peninsulă, a estimat Rodong Sinmun, citat de AFP.

Un astfel de acord, deja solicitat de Phenian, reprezintă una dintre modalităţile cele mai rezonabile şi practice de a debarasa peninsula coreeană de armele sale nucleare, a adăugat jurnalul.

Războiul din Coreea (1950-1953) s-a încheiat printr-un armistiţiu, însă fără un tratat de pace, lăsând teoretic Peninsula Coreea în stare de război.

Parafarea unui tratat de pace ar mai necesita, în afară de semnătura SUA, pe cea a Chinei, parte implicată în conflictul coreean.

Washingtonul a anunţat în mai multe rânduri că participarea sa la un tratat de pace între Corei şi normalizarea relaţiilor cu Phenianul depind de progresele înregistrate de regimul comunist în vederea denuclearizării.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite