Emil Boc: Colaborarea cu SUA în domeniul economic este vitală pentru redresarea României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc consideră drept "vitală" colaborarea cu Statele Unite în domeniul economic, pentru o relansare economică "viabilă şi sustenabilă" a României. Emil Boc a făcut acestă declaraţie în cadrul discursului oficial pe care l-a susţinut în această seară la recepţia oferită cu ocazia Zilei Independenţei SUA.

"Guvernele statelor noastre se concentrează azi pe eforturile de revitalizare a economiilor  afectate de recesiune globală. Aş vrea să profit de această ocazie pentru a ne reafirma angajamentul comun pentru continuarea demersurilor necesare stimulării mediului de afaceri româno-american", a spus primul-minitru. 

"Pentru România, această colaborare este vitală pentru o relansare economică viabilă şi sustenabilă. Mulţumesc investitorilor americani care nu au făcut pasul înapoi şi au consolidat afacerile în România, demonstrând că, indiferent de vremuri, mai bune sau mai dificile, sunt alături de români", a subliniat Emil Boc.

"Celebrăm astăzi victoria naţiunii americane în lupta pentru pace, libertate şi prosperitate, ce a dus la crearea Statelor Unite ale Americii. Marcăm totodată relaţiile privilegiate ale României cu America, relaţii îndelungate şi încununate de succes", a declarat şeful executivului. El i-a mulţumit însărcinatului cu afaceri al SUA la Bucureşti, Jeri Guthrie-Corn, pentru "excelenta activitate depusă pentru consolidarea relaţiilor româno-americane".

Emil Boc a felicitat naţiunea americană în numele Guvernului României şi a poporului român: "4 iulie nu are o valoare de referinţă numai pentru poporul american, ci şi pentru istoria lumii",

"Împărtăşim cu prietenii noştri americani un parteneriat puternic, consolidat prin eforturile noastre comune pentru înfruntarea provocărilor ce stau în calea securităţii globale", a mai spus premierul.

La recepţia oferită de Ambasada SUA la Bucureşti participă aproape o mie de invitaţi, printre care oficiali români, diplomaţi şi alte personalităţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite