AFP: SUA şi Israel ajung la un acord asupra coloniilor din Cisiordania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul şi Statele Unite ale Americii au ajuns la o un acord în privinţa modului în care statul evreu va putea finaliza construirea a 2.500 de locuinţe în coloniile din Cisiordania, potrivit cotidianului israelian Maariv, relatează AFP.

Acordul ar fi fost încheiat în cadrul unei întâlniri între ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, şi emisarul special american pentru Orientul Mijlociu, George Mitchell, la Londra.

Potrivit acprdului, Israelul ar putea să continue lucrările la 750 de clădiri pe teritoriul palestinian, unde vor fi 2.500 de locuinţe.
Până în prezent, preşedintele SUA, Barack Obama, solicita oprirea totală a acţiunilor de colonizare.

Ehud Barak şi George Mitchell s-au înţeles ca lucrările în colonii se vor desfăşura numai în contextul negocierilor de pace regionale unde vor fi implicate şi Siria şi Liban.

"Cu alte cuvinte, americanii au adoptat o poziţie prin care Israelul nu trebuie să ia construirea aşezărilor ca pe o precondiţie, aceasta fiind aplicabilă odată cu reluarea procesului de negociere a păcii cu ţările arabe şi Autoritatea Palestiniană", scrie cotidianul Maariv, citate de AFP.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite