Ucraina: Angajaţi ai ambasadei SUA la Kiev suspectaţi pentru fals în acte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ucraina: Angajaţi ai ambasadei SUA la Kiev suspectaţi pentru fals în acte
Ucraina: Angajaţi ai ambasadei SUA la Kiev suspectaţi pentru fals în acte

Un număr de 20 de persoane din Statele Unite şi cinci din Ucraina, între care o angajată a ambasadei americane la Kiev, sunt suspectate că ar fi ajutat mai mulţi ucraineni să obţină vize în SUA prin intermediul unor documente falsificat, relatează cotidianul Kyiv Post în ediţia electronică.

Angajata de origine ucraineană, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, lucra la departamentul serviciului comercial american de zece ani. Lucrând sub acoperire şi în colaborare cu FBI, agenţii din cadrul unităţii ucrainene pentru combaterea crimei organizate au descoperit circa 40 de persoane care ar fi primit asemenea vize în schimbul sumei de aproximativ 12.000 de dolari.

Aceştia au plătit mult mai mult decât tariful de 131-331 de dolari pentru vize, dar aceasta le-a sporit şansele de a ajunge în America, în condiţiile în care 30 la sută din cele 60.000 de cereri depuse anual sunt respinse, potrivit cifrelor oficiale.

Femeia, care a fost arestată la 29 octombrie şi eliberată ulterior, împreună cu alţi patru cetăţeni ucraineni ar putea fi acuzaţi de "fraudă" şi "falsificare de documente". Aceasta nu lucra la secţia consulară, ci într-o clădire separată, fără a avea acces direct la vize sau procesarea acestora, acordând mai degrabă consultanţă cu privire la procedură şi interviu sau documente falsificate în schimbul unor sume de bani.

Potrivit FBI, în decembrie 2007 a fost deschisă o anchetă pe baza unor informaţii că în Cleveland şi Ohio, persoane de origine ucraineană au fost implicate în aducera mai multor conaţionali în Statele Unite şi le-au facilitat obţinerea de permise de conducere în schimbul unor sume de bani.

"Este o problemă gravă. Vorbim despre intrarea în Statele Unite. Există deci repercusiuni asupra securităţii naţionale", a declarat Frank Figliuzzi, agent special al diviziei FBI din Cleveland, citat de postul local de televiziune.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite