Mihail Gorbaciov recomandă SUA să se retragă din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihail Gorbaciov
Mihail Gorbaciov

Fostul conducător sovietic Mihail Gorbaciov a estimat - duminică, într-un interviu acordat CNN - că SUA ar trebui să se abţină să trimită soldaţi suplimentari în Afganistan şi chiar să-şi retragă total trupele din această ţară, informează AFP.

Potrivit ex-preşedintelui URSS (985-1991), căruia i-a revenit şi dificila sarcină de a retrage trupele sovietice din Afganistan în 1989 după zece ani de lupte, Washingtonul ar trebuie să promoveze dialogul cu Kabulul, cu scopul de a pune capăt unei "îndelungate suferinţe a poporului" afgan.

Făcând o paralelă între situaţia cu care s-a confruntat guvernul său la timpul respectiv, Gorbaciov a observat că imaginea preşedintelui Obama în prezent este influenţată de decizia de trimitere a acestor trupe. "Am mai discutat despre asta cu mult timp în urmă. Dar am decis să nu mai trimitem soldaţi. Cred că experienţa noastră merită să fie studiată", a spus el în emisiunea State of the Nation a postului de televiziune CNN.

Preşedintele Obama nu a anunţat încă public dacă intenţionează să trimită trupe suplimentare în Afganistan, aşa cum îi cere generalul Stanley McChrystal, care comandă trupele americane şi internaţionale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite