Armata SUA vrea să cheltuiască 1,3 miliarde de dolari pentru infrastructura din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata americană intenţionează să cheltuiască 1,3 miliarde de dolari pentru peste 100 de proiecte de construcţii la peste 40 de baze afgane, a anunţat ieri Washington Post, citând proiectul de lege privind aplicarea bugetului apărării pentru anul 2010, relatează AFP.

La Bagram, principala bază americană din Afganistan, armata intenţionează în special să construiască un terminal pentru pasageri şi o clădire pentru avioane de transport de 30 de milioane de dolari pentru trupe, potrivit cotidianului.

Aceste proiecte vor fi finalizate abia la sfârşitul anului 2010 şi vor fi operaţionale la începutul anului 2011, afirmă Washington Post, citând surse militare sub acoperirea anonimatului. Potrivit oficialilor, aceste infrastructuri sunt esenţiale, pentru că cele actuale nu sunt adecvate. "Instalaţiile sunt inadecvate pentru fluxul actual de circa 1.000 de pasageri şi 400 de tone de marfă pe zi", a declarat locotenent-colonelul Dan Krall, citat de Washington Post.

Cererea armatei intervine în condiţiile în care Guvernul american a anunţat vineri un deficit record pentru anul fiscal 2009 - 1.400 de miliarde de dolari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite