STS vrea ca legea CNSAS să nu deconspire ofiţerii-securişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a înaintat Senatului o serie de propuneri privind amendarea Ordonanţei CNSAS, solicitând prescrierea faptelor. "Etichetarea după circa 20 de ani

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a înaintat Senatului o serie de propuneri privind amendarea Ordonanţei CNSAS, solicitând prescrierea faptelor.

"Etichetarea după circa 20 de ani a unor fapte sau situaţii ce prezintă gradul lor de reprobabilitate nu lasă loc de înţelegere, conciliere sau chiar prescripţie", se spune în solicitarea semnată de directorul STS, generalul Marcel Opriş.

Comisia juridică a Senatului a luat în discuţie pe 2 iulie ordonanţa CNSAS, iar propunerile STS au fost însuşite de un membru al Comisiei. În şedinţa de la sfârşitul lunii august, amendamentele urmează să fie supuse la vot.

Solicitarea STS invocă reglementările de protecţie a informaţiilor clasificate şi de serviciu şi cere eliminarea răspunderii penale în cazul actualilor ofiţeri ai serviciilor, foşti ofiţeri sau colaboratori ai Securităţii, care declară în fals că nu au colaborat cu Securitatea.

Astfel, STS vrea protejarea foştilor colaboratori care deţin în acest moment funcţii militare de comandă în faţa "oprobriului public". Peter Eckstein, membru al Comisiei juridice, a confirmat existenţa unor observaţii similare din partea Serviciului de Informaţii, menţionând că propunerea STS a fost însuşită de un senator în cadrul şedinţei din 2 iulie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite