A murit Timofte, fost şef la SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A murit Timofte, fost şef la SRI
A murit Timofte, fost şef la SRI

Fostul director al SRI Alexandru Radu Timofte a murit ieri-dimineaţă, la vârsta de 60 de ani. Radu Timofte suferea de leucemie.

Radu Timofte a fost ofiţer de grăniceri în Ministerul Apărării şi a fost trecut în rezervă în anul 1988, cu gradul de maior, din cauza unei rude care plecase în străinătate. După Revoluţie, Timofte a condus CFSN şi CPUN Roman, iar în perioada 1990 - 2000 a fost senator PDSR de Neamţ, preşedinte al Comisiei de Apărare şi vicepreşedinte al Comisiei SIE.

Între anii 2001 şi 2006, Timofte a fost director al SRI, dar a demisionat din cauza situaţiei create în urma eliberării lui Omar Hayssam şi a dispariţiei sale din România. La data de 29 iunie 2009, Radu Timofte a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alţi patru foşti şi actuali angajaţi ai SRI, sub acuzaţiile de fals şi abuz în serviciu în legătură cu achiziţionarea locuinţelor de serviciu primite de la SRI.

Fostul director Timofte era acuzat că a obţinut în Bucureşti un apartament cu şase camere, dependinţe şi terasă, deşi locuia doar cu soţia şi avea deja un imobil în oraşul Roman.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite