Bihor: Bihorenii vor să relaxeze turiştii cu vin şi SPA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bihor: Bihorenii vor să relaxeze turiştii cu vin şi SPA
Bihor: Bihorenii vor să relaxeze turiştii cu vin şi SPA

De Crăciun, agenţii de turism mizează pe nevoia de odihnă şi de refacere a clienţilor. Pensiunile, hotelurile şi cramele din judeţ şi-au prezentat cele mai bune oferte la târgul  „Petrece sărbătorile de iarnă în Bihor”.

Cel mai mare producător de vinuri din Bihor este la Sântimreu, în comuna Sălard, de unde, din 15 hectare de viţă de vie nobilă, Ur Sigismund scoate vin recunoscut în toată ţara, dar şi în Ungaria şi Austria. „De sărbători lucrez cel mai mult. La noi la cramă vin turişti maghiari şi austrieci, pentru degustare de vin”, povesteşte Ur Sigismund, administratorul firmei care produce vinurile, sută la sută naturale.
Mizând pe potenţialul turistic al dealurilor vinicole din Bihor, Consiliul Judeţean l-a invitat pe producătorul de la Sântimreu la târgul de turism „Petrece sărbătorile de iarnă în Bihor”, pentru a le arăta orădenilor că Revelionul şi Crăciunul pot fi deosebite şi dacă sunt petrecute acasă, în judeţ.

Pachetele de Revelion, epuizate din vară
Bihorenii nu se bazează doar pe vin pentru a-i convinge pe localnici să stea în zonă, de sărbători. Adriana Toma, reprezentanta hotelului Perla din Băile Felix, crede că cel mai mare atu în atragerea turiştilor este apa termală. „De Crăciun vrem să atragem persoanele care caută relaxare. Mizăm pe proprietăţile apei termale, pe SPA”, spune Adriana Toma, precizând că pachetele de Revelion au fost deja vândute.
Antonia Borlean, reprezentanta cabanei Art din Vârtop, Arieşeni, şi a hotelului Maxim din Oradea, spune că pachetele de Revelion la munte s-au epuizat încă din luna august, chiar dacă au fost destul de scumpe, aproximativ 800 lei de persoană, pentru cazare timp de cinci zile. Orădenii care nu au timp sau bani de munte pot petrece noaptea de Anul Nou în oraş, răsfăţându-se cu tartine cu şvaiţer, ananas şi coacăze, sarmale şi alte delicatese. „Masa de Revelion este 245 lei pe persoană”, spune Antonia Borlean. Şi hotelul Maxim se bazează pe jacuzzi şi SPA, pentru a-i ţine pe bihoreni acasă.

32 de participanţi
Târgul „Petrece sărbătorile de iarnă în Bihor” este al doilea din acest an, prin care Consiliul Judeţean (CJ) Bihor vrea să promoveze turismului local. „Orădenii pot alege între ofertele a 32 de participanţi”, a spus Cornelia Bulzan, reprezentanta CJ Bihor. Târgul, desfăşurat la Era Shopping Park, se încheie astăzi, la orele 18.00.

Semne bune pentru turism
Anul 2009 a fost mai bun decât 2008, pentru operatorii de turism din judeţ. „Bihorenii, dar şi bucureştenii, de exemplu, au preferat Băile 1 Mai, litoralului românesc”, spune Iosif Bogdan, reprezentantul unei baze de tratament.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite