SONDAJ Adio şpagă pentru carnet? Direcţia Permise vrea filmarea probei de traseu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Direcţiei de permise de conducere(DRPCIV), chestorul Marian Tutilescu, a propus un proiect pilot prin care proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere va fi filmată cu ajutorul unor camere video montate pe maşini şi monitorizată printr-un sistem GPS.

Imaginile vor putea fi analizate în cazul unor eventuale contestaţii, a adăugat Tutilescu pentru NewsIn.

Proiectul este agreat atât de asociaţiile şcolilor de şoferi cât şi de Autoritatea Rutieră Română iar unele şcoli şi-au arătat disponibilitatea de a-şi echipa maşinile cu camere video şi sistem GPS pentru a sprijini proiectul care pentru început va fi aplicat doar în Bucureşti.

Dacă rezultatele proiectului vor fi pozitive, atunci el va fi extins şi permanentizat la nivelul tuturor serviciilor de profil din ţară.

Totodată, DRPCIV a elaborat un proiect care introduce obligaţii suplimentare examinatorului: modificările pun accent pe îmbunătăţirea comunicării dintre persoana examinată şi examinator, precum şi pe abilităţile şi comportamentul candidatului pe timpul examinării.


În prezent, contestaţiile la proba practică a examenului de conducere auto nu se admit pentru că valorile de trafic, condiţiile meteo-rutiere şi comportamentul celor implicaţi nu pot fi reconstituite, astfel că examinatorul este suveran.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite