SC Termica Vaslui, la un pas de faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Termica Vaslui este la un pas de faliment din cauza datoriilor pe care le are către furnizori.În ultimii ani a scăzut drastic numărul consumatorilor, precum şi valoarea fondurilor de

Societatea Termica Vaslui este la un pas de faliment din cauza datoriilor pe care le are către furnizori.În ultimii ani a scăzut drastic numărul consumatorilor, precum şi valoarea fondurilor de investiţii.
În consecinţă, instalaţiile de producere, furnizare şi distribuţie a agentului termic nu au putut fi modernizate. Toate acestea au determinat transformarea regiei într-o afacere păguboasă atât pentru furnizori, cât şi pentru consumatori.Potrivit directorului Termica, datoriile au crescut de la an la an, din 2002, de când Termica a intrat sub patronajul Consiliului Local Vaslui şi până în prezent."La 30 iunie 2002, Termica a trecut sub aripa consiliului local, preluând şi producerea, şi distribuţia, care aparţineau de Goscom, dar şi datoriile societăţii. Astfel, pe lângă restanţele de 111 miliarde lei vechi, societatea de termoficare s-a ales şi cu cele ale Goscomului, în valoare de 113 miliarde lei. În trei ani, Termica a totalizat pierderi în valoare de 110 miliarde lei", a declarat Marian Puescu, director la SC Termica SA Vaslui. Potrivit primarului din Vaslui, societatea nu ar fi ajuns în această situaţie dacă nu ar fi lăsat în sarcina asociaţiilor de locatari colectarea plăţilor pentru căldură şi apă caldă şi încasările ar fi avut un ritm mai activ. La sfârşitul acestei săptămâni, cei 6.000 de abonaţi ai SC Termica Vaslui ar putea rămâne fără căldură. SC Gaz Est a somat societatea de termoficare să plătească cel puţin 18 miliarde lei vechi din datoria totală de peste 37 de miliarde, altfel va opri definitiv furnizarea gazului. În acest moment, operatorul de gaz din judeţ furnizează societăţii de termoficare gaz la cota de avarie, adică la o treime din capacitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite