Clădirea SC Socom SA, expropriată şi demolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea SC Socom SA, expropriată şi demolată
Clădirea SC Socom SA, expropriată şi demolată

Primăria Râmnicu Vâlcea va plăti despăgubiri de 469.800 de euro proprietarilor

Primăria va plăti din bugetul local nici mai mult, nici mai puţin de 469.800 de euro ca despăgubiri pentru clădirea ce aparţine societăţii Socom Moda Sârguinţa.

Amplasat în centrul municipiului, imobilul a fost vizat de ani buni de către primărie spre demolare, însă proprietarii au acţionat în instanţă până în prezent de trei ori acţiunile de expropriere ale municipalităţii. Acum însă, o hotărâre de Guvern legată de unele măsuri prealabile construirii drumurilor naţionale şi judeţene dă dreptul autorităţilor locale să accelereze procedurile de expropriere a imobilelor care stau în calea dezvoltării proiectelor de infrastructură.

A patra încercare de expropriere

„Vom declanşa exproprierea în cel mai scurt timp, pentru că acum avem un act normativ care ne permite acest lucru. Deja s-a  stabilit cine va fi în comisia de expropriere, iar în continuare nu vom recurge decât aplicarea legii“, susţine Gutău. Este a patra încercare de expropriere a acestui imobil, după ce primăria a pierdut mai multe procese cu Socom pe aceeaşi temă.

Pentru ca hotărârea de Guvern să îşi aplice efectele şi asupra clădirii Socom, municipalitatea a propus spre aprobare un proiect prin care Calea lui Traian să fie lărgită în zona centrală, pe considerentul decongestionării traficului. Cum imobilul se suprapune pe proiectul edilitar, nu mai rămâne decât exproprierea pentru cauză de utilitate publică cu procedurile urgentate de către actul normativ emis recent în acest an. Hotărârea Guvernului se referă în special la obiectivele de infrastructură rutieră, de genul autostrăzilor şi la exproprierile pentru acestea, dar poate fi aplicată şi de către municipalităţi pentru arterele interioare.

O nouă acţiune în instanţă

Conducerea Cooperativei Socom spune că va acţiona în instanţă şi această hotărâre a Consiliului Local. În opinia lui Nicolae Catrinoiu, preşedintele Socom Moda Sârguinţa, suma propusă ca şi despăgubire este prea mică. „Clădirea este centrală şi valorează mai mult decât a atestat expertul ANEVAR“ , spune Catrinoiu. Reprezentantul Asociaţiei Naţionale pentru Evaluatori din România a estimat că suma ce trebuie plătită de către primărie proprietarilor este de 469.800 de euro, plus valoarea TVA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite