S-a dat startul la bălăceală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încurajaţi de vremea bună, cei mai mulţi proprietari de ştranduri şi piscine şi-au deschis porţile mai devreme. Administratorii bazinelor spun că, în general, au păstrat preţurile la nivelul celor de anul trecut pentru a nu-şi pierde clienţii.

Recesiunea economică nu se face simţită la ştrand. Proprietarii de piscine private sau autorităţile locale în administrarea cărora se află ştrandurile publice au făcut investiţii pentru a-şi atrage mai mulţi clienţi. Mai mult, unii dintre aceştia au decis să devanseze data deschiderii oficiale a bazelor de agrement pentru că vremea bună le-a adus sute de clienţi în weekend.

BRAŞOV. Paradisul Acvatic s-a deschis la sfârşitul săptămânii trecute, cu o petrecere în stil hawaiian care a umplut baza de agrement. Pe lângă bălăceală, cei care vin aici pot opta pentru patru tipuri de saună, jacuzzi, masaj, şedinţe de fitness, aerobic acvatic sau o partidă de volei pe nisip. Preţurile variază între 25 de lei de persoană pentru două ore şi 50 de lei toată ziua. Copiii sub doi ani au intrarea gratuită. Paradisul Acvatic este deschis de marţi până duminică între orele 10.00 şi 22.00, iar lunea de la ora 14.00 până la ora 22.00.

PLOIEŞTI. După un an de pauză, la Ploieşti s-a redeschis ştrandul „Dorobanţul”. Preţul pentru intrarea în ştrand este de 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii până în 18 ani. Programul de funcţionare este de luni până vineri între 9.00-21.00, iar sâmbătă şi duminică între 9.00-18.00.

Deschise şi noaptea

BRĂILA. În acest sfârşit de săptămână a fost deschis singurul ştrand privat din oraş, situat pe Faleza Dunării. Clubul este deschis în fiecare zi, în intervalul 9-18, şi după ora 21.00 până la ultimul client. Există salvamar, un bazin pentru copii şi unul pentru adulţi, teren de minigolf, mese de biliard şi bar. Biletul de intrare costă de luni până vineri, 10 lei, iar în weekend, 15 lei.

RÂMNICU VÂLCEA. Din cele şase bazine disponibile la baza de agrement din oraş, funcţionează doar trei, din care două sunt cu apă sărată. Preţul de intrare este de cinci lei, pentru adulţi, şi de trei lei pentru copii şi pensionari. Începând cu data de 30 mai, vâlcenii pot înota şi la piscina Enigma. Această bază are în dotare două bazine, din care unul pentru copii.

PITEŞTI. Chiar dacă ştrandurile nu s-au deschis încă oficial, în weekend, piteştenii au putut să facă baie în bazinele din Tudor Vladimirescu şi Popa Şapcă.  Tarifele au rămas deocamdată la nivelul celor de anul trecut: cinci lei pentru adulţi şi trei lei pentru elevi, studenţi şi copii. Oficial, cele două ştranduri vor fi deschise în cursul acestei săptămâni.

SLATINA. La 1 iunie se va deschide ştrandul Plaja Olt, singura bază de agrement din Slatina. Autorităţile fac deja ultimele pregătiri pentru deschiderea oficială a sezonului estival. Municipalitatea nu a stabilit încă preţul unui bilet de intrare, însă, anul trecut, adulţii au plătit 2,4 lei, în timp ce copiii, elevii şi studenţii au dat 1,2 lei să intre pe plaja Olt.

MAMAIA. Parcul acvatic din saţiunea Mamaia se va deschide începând cu data de 12 iunie. Preţurile vor fi la fel ca cele practicate anul trecut, respectiv 40 de lei pentru un adult şi 20 de lei pentru un copil. Întins pe o suprafaţă de 27.200 de metri pătraţi, dintre care 4.000 de metri pătraţi sunt întindere de apă. ( Grupaj realizat de redacţia „Adevărul de Seară“)

Ultimele pregătiri

image

Muncitorii lucrează de zor la repararea bazinelor



DROBETA TURNU SEVERIN. Cele două ştranduri din oraş, Schela Cladovei şi Dunărea, se vor deschide săptămâna aceasta, întârzierea fiind cauzată de lucrările de modernizare. Odată cu deschiderea ştrandului balnear, va fi adus şi nămol de la staţiunea Bala, pentru cei ce vor dori să se trateze de diferite afecţiuni. În ceea ce priveşte ştrandul Dunărea, acesta îşi va deschide porţile la 1 Iunie.

TULCEA. Singurul bazin public din judeţ situat în incinta taberei Bididia, aflată la marginea oraşului, este nefuncţional de trei ani de zile. În lipsa unor locuri amenajate şi supravegheate, tulcenii şi în special copiii fac baie în apele Dunării pe timpul verii, în zone periculoase, în ultimii ani înregistrându-se numeroase cazuri de înec.

GALAŢI. Lucrările de reabilitare de la Plaja Dunărea, aflată în administrarea Primăriei, nu s-au terminat încă. „Iniţial ar fi trebuit să deschidem pe 15 mai, însă au apărut o serie de lucrări neplanificate care ne-au întârziat. Însă în câteva zile vom deschide bazinele“, ne-a dat asigurări viceprimarul Nicuşor Ciumacenco. Investiţia se ridică la circa 1,2 milioane de lei.

CRAIOVA. Doar două ştranduri din şase, câte sunt în Craiova, şi-au deschis porţile. La celelalte patru se fac ultimele retuşuri. Hanul Doctorului are o capacitate de 1.000 de locuri, o discotecă în aer liber, amplasată chiar în mijlocul piscinei. Preţul unui bilet este 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru cei mici. Il Capou Tour este deschis de la 1 mai, iar preţul biletului este de 15 lei. La ştrandul de la Işalniţa se lucrează de zor. „Plaja va arăta la fel ca una din Grecia, cu baldachini şi palmieri. Vom deschide ştrandul la 6 iunie. Vom pune la dispoziţia doritorilor chiar şi un bazin olimpic. Biletul de intrare va fi 10 lei“, a precizat Cristi Tudose, administrator.( Maximilian Gânju, Cristian Dogaru)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite