S-a inaugurat primul centru de recuperare pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii vor fi ajutaţi de specialişti în kinetoterapie, hidroterapie şi fizioterapie

O casă nouă, foarte modernă, dotată cu aparatură şi mobilier de ultimă generaţie va găzdui copiii cu dizabilităţi neromotorii din întreg judeţul. Inaugurarea Centrului de Recuperare „Sfânta Maria“ a avut loc astăzi, la ora 11.00, la Slatina. Cinci garsoniere vor deveni a doua casă pentru copiii cu probleme şi pentru însoţitorii acestora. „Copiii care sunt din localităţi îndepărtate ale judeţului şi nu au posibilitate de transport vor fi cazaţi aici, în centru, împreună cu însoţitorii. Vor face tratament de recuperare, ajutaţi de specialişti în kinetoterapie, hidroterapie, fizioterapie şi chiar logopedie“, a explicat preotul Marin Bica, directorul executiv al organizaţiei „Trebuie“.

Investiţie de 1,5 milioane de lei


Pentru a veni în sprijinul copiilor cu probleme neuromotorii, preotul Bica a apelat la sprijinul autorităţilor, fundaţiilor şi societăţilor mari din judeţ. Întreaga investiţie a costat aproximativ 1.500.000 de lei. „Am fost ajutaţi de mai multe fundaţii olandeze, dar şi de Primăria Slatina, societatea ALRO, Clubul Rotary din Slatina şi Olanda, iar totul a fost realizat cu binecuvântarea Preasfinţitului Sebastian, episcopul Slatinei şi al Romanaţiului“, a mai spus preotul Marin Bica.
Primii pacienţi vor veni la recuperare cel mai probabil în luna iulie, după ce reprezentaţii organizaţiei vor încheia contracte cu specialiştii de la Spitalul Judeţean. Specialiştii vor avea grijă să îi înveţe şi pe însoţitorii copiilor cum să continue acasă programul de recuperare. Părinţii care au aflat despre centrul de recuperare aşteaptă nerăbdători să îi calce pragul.

Locurile din spital sunt insuficiente


„Cred că este o idee minunată, mai ales că la secţia de recuperare neuromotorie de la spital locurile sunt insuficiente. Trebuie să te programezi cu câteva luni înainte pentru recuperare. Sunt mulţi copii cu probleme în judeţ, iar acest centru este binevenit“, a spus Constantin M., de 36 de ani, tatăl unei fetiţe cu dizabilităţi neuromotorii din Slatina. Statisticile arată că la secţia de Recuperare Neuromotorie Copii a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina sunt sute de copii pe lista de aşteptare. Părinţii fac programări chiar şi cu trei luni înainte, pentru a fi siguri că prind un pat liber în secţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite