S-a găsit carne posibil otrăvită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile sanitar-veterinare au anunţat acum câteva ore că s-a vândut deja întreaga cantitate.

În această dimineaţă, Direcţia Veterinară şi Siguranţă a Alimentelor Timiş a anunţat că 1.000 de kilograme din lotul de carne de porc provenită de la firma irlandeză Rosderra Irish Meat, care a ajuns şi în România, au fost procesate şi vândute în Timiş. Este vorba despre unitatea Carnexim Banat, care a cumpărat carnea de la o unitate din Cluj, iar aceasta, la rândul ei, a achiziţionat-o din Ungaria.

„Momentan, suntem în curs de verificare a tuturor unităţilor procesatoare de carne. Acestea au început în 9 decembrie, la o zi după ce ni s-a comunicat că, în Irlanda, se investighează loturile exportate ale companiei Rosderra. Şi în Irlanda, ancheta este încă în derulare, deci nimeni nu ştie încă sigur dacă produsele respective sunt sau nu infestate cu dioxină. Nu se cunoaşte nici cantitatea exactă de dioxină”, a declarat Pompiliu Smultea, şeful Serviciului de Inspecţii şi Control al DSV. Acesta a mai adăugat că este nevoie de o cantitate enormă de dioxină pentru a avea efect pe termen scurt ca senzaţie de otrăvire, iar, în ultima lună, când s-au comercializat caltaboşii în cele nouă magazine ale Carnexim, nu au fost cazuri semnalate de otrăvire cu acest compus chimic.

Nu se ştie sigur dacă produsele sunt sau nu infestate cu dioxină, Pompiliu Smultea şef Serviciu Inspecţii şi Control DSV

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite