S-a deschis târgul studenţesc de vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cuvintele-cheie sunt "ieftin" şi "aventuros"

numai 30 de euro pe săptămână.
Ofertele de vacanţe de pe ţărmul Mediteranei şi Europa de Vest abundă la târgul studenţesc. În plus, vizitatorii numeroşi sunt asaltaţi de programe speciale, turism pe cont propriu în toată lumea, zboruri aviatice ieftine, aventuri în tabere speciale din România, la tarife incredibil de mici. După cum ne-a declarat Roxana şanta, coordonator de proiect din partea Societăţii Studenţilor Europenişti (SSE), firmele de turism care au venit în holul Casei de cultură a studenţilor din Cluj-Napoca au fost informate anterior de disponibilitatea studenţilor de a cheltui cât mai puţin pentru vacanţa de vară. Aproape 60 la sută din cei 500 de studenţi chestionaţi de SSE în această primăvară ar dori să călătorească în afara ţării, cu costuri de maximum 200 euro de persoană, cu toate cheltuielile de transport, cazare şi masă incluse. Firmele nu au stat pe gânduri şi au venit cu oferte tentante şi accesibile.

Grecii şi hostelurile, la mare căutare
Grecia rămâne în topul destinaţiilor preferate, urmată de Franţa şi de staţiunile cu deschidere la Mediterană din Italia sau Tunisia. În ţară, topul începe cu litoralul, dar apar şi oferte montane, cu tabere care includ şi cuvântul aventură. O ofertă convenabilă de cazare, cu preţuri începând de la 8 euro de persoană pe noapte, are reţeaua Hostels, care include locaţii în nu mai puţin de 800 de oraşe din întreaga lume. Grecii au cea mai redusă ofertă a târgului, cu doar 30 de euro fiind disponibile în extrasezon apartamente pentru patru persoane, timp de o săptămână.

Tabere montane pentru aventurieri
Pentru studenţii care doresc să vadă întâi frumuseţile patriei sunt recomandate sejururi de o săptămână în taberele de la Sovata, Buşteni, Apuseni şi Cheile Bicazului. Programul include o expediţie montană, cu orientare pe bază de hartă şi busolă, noţiuni de organizare a adăpostului de noapte sub cerul liber, deprinderea escaladării pe stânci, jocuri care ajută la dezvoltarea spiritului de echipă, a comunicării şi a creativităţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite