S-a pus cruce pe şcoala din localitatea Portari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În satul Portari din comuna Zăpodeni, judeţul Vaslui, învăţământului gimnazial i s-a pus cruce. Autorităţile au decis ca ciclul gimnazial de la şcoala din sat să fie desfiinţat, din cauza

În satul Portari din comuna Zăpodeni, judeţul Vaslui, învăţământului gimnazial i s-a pus cruce. Autorităţile au decis ca ciclul gimnazial de la şcoala din sat să fie desfiinţat, din cauza numărului mic de elevi care, deşi sunt de vârste diferite, au învăţat până la sfârşitul anului şcolar 2005-2006 organizaţi în câte două clase: a cincea cu a şasea şi a şaptea cu a opta.
Prevăzători, unii părinţi şi-au mutat copiii pentru a învăţa carte la Zăpodeni, înainte de anunţarea desfiinţării claselor de gimnaziu: "Sunt părinţi care şi-au transferat copiii încă din semestrul doi al anului trecut", a declarat Dorel Juverdeanu, inspector general adjunct al ISJ Vaslui. Cum numai de la Zăpodeni până la Vaslui sunt aproximativ 15 kilometri, părinţii au exclus, din start, eventualitatea studiilor la Vaslui, pentru că ar presupune costuri mai mari. Decizia de a desfiinţa gimnaziul la Portari a venit în urma dorinţei autorităţilor de realizare a unui învăţământ calitativ: "Nu ai cum să ţii o şcoală cu un număr atât de mic de elevi, calitatea actului instituitiv este mică şi e nevoie de profesori pentru fiecare disciplină", a mai declarat Juverdeanu. Până acum, doar trei profesori se ocupau de educaţia elevilor din Portari. Elevii vor fi transportaţi la şcoala din Zăpodeni cu un microbuz, obţinut în urma programului de sprijinire a accesului la educaţie al elevilor care provin din zonele rurale izolate. Cu toate acestea, drumul care leagă satul Portari de comuna Zăpodeni se află într-o stare deplorabilă, care va îngreuna accesul microbuzului. Reprezentanţii ISJ Vaslui au adresat oficialităţilor din satul Portari o rugăminte de a se ocupa de starea drumului, astfel încât microbuzul care va transporta elevii la şcoala din comuna Zăpodeni să poată avea accesul facil: "Dacă drumul va fi impracticabil şi după 15 septembrie, microbuzul nu va ajunge până în Portari, copiii vor trebui transportaţi de părinţi, prin mijloace proprii", a mai adăugat Dorel Juverdeanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite