"Obama rus", al treilea la un scrutin local din sudul Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Obama rus", al treilea la un scrutin local din sudul Rusiei
"Obama rus", al treilea la un scrutin local din sudul Rusiei

Joachim Crima, un candidat de origine africană, supranumit "Obama rus", s-a declarat surprins, dar încurajat de locul al treilea pe care l-a obţinut, duminică, la un scrutin local în sudul Rusiei, transmite AFP.

Primul imigrant de culoare devenit candidat în cadrul unor alegeri în Rusia, unde rasismul este foarte răspândit după destrămarea Uniunii Sovietice la sfârşitul lui 1991, a obţinut 4,75% dintre voturi, potrivit unei purtătoare de cuvânt a comisiei electorale din regiunea Volgograd.

Joaquim Crima a candidat pentru conducerea districtului Sredniaia Ahtuba, o mică localitate situată pe fluviul Volga (sud-vest).

Mă aşteptam să obţin în jur de 1%, dar am ajuns pe locul al treilea, a declarat Crima, originar din Guineea-Bissau, în prezent deţinător al cetăţeniei ruse, care a declarat că, nu a făcut o campanie electorală în adevăratul sens al cuvântului.

Aş vrea să îmi depun candidatura din nou la alegerile următoare
. Participarea candidaţilor de culoare reprezintă o etapă considerabilă pentru întreaga Rusie, a precizat el.

  • Filipp Kondratiev, un alt candidat cu origini africane, în vârstă de 34 de ani, rezultat din mariajul unei rusoaice cu un diplomat din Ghana, a vizat aceeaşi funcţie la conducerea districtului Sredniaia Ahtuba. Acesta a obţinut de 1,03% din voturi , potrivit comisiei electorale.


Echipa lui Crima a acuzat autorităţile locale că au sprijinit această a doua candidatură cu scopul de a diviza electoratul şi a facilita în acest fel realegerea şefului districtului în exerciţiu.

  • Candidatura lui Joachim Crima, în vârstă de 37 de ani, care locuieşte de 12 ani alături de soţia sa de origine rusă în Sredniaia Ahtuba, a atras atenţia întregii prese internaţionale.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite