Rusia va investi 10,6 miliarde de dolari în nanotehnologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia va investi 10,6 miliarde de dolari în nanotehnologie
Rusia va investi 10,6 miliarde de dolari în nanotehnologie

Kremlinul va aloca 10,6 miliarde de dolari dezvoltării nanotehnologiei până în 2015, a anunţat preşedintele rus Dmitri Medvedev, marţi, relatează agenţia de ştiri rusă Ria Novosti.

Până în 2015, 318 milioane de ruble (10,6 miliarde de euro) vor fi canalizate în acest scop, a declarat Medvedev la dechiderea unui forum internaţional privind nanotahnologia, organizat la Moscova.

Şeful statului rus a precizat că Rusia se confruntă cu poziţia de lider global în devenire în nanotehnologie, după ce a folosit şi a adaptat experienţa străină în pieţele interne, atrăgând astfel investitori. Medvedev a adăugat că produsele ruseşti din acest sector s-ar putea ridica la 900 miliarde de ruble (30 miliarde de dolari) în 2015.

Vrem să fim primii în acest domeniu întrucât avem potenţialul intelectual, abilităţile organizatorice şi finaţele necesare pentru a reuşi, a subliniat preşedintele rus.

Sper că vom putea tranforma nanotehnologia, industria nano, în una dintre cele mai puternice sectoare ale economiei ruse a conchis Medvedev.

  • Nanotehnologie este un termen colectiv pentru dezvoltăriile tehnologice la scară nanometrică.
  • În sens larg, nanotehnologia reprezintă orice tehnologie al cărei rezultat finit e de ordin nanometric: particule fine, sinteză chimică, microlitografie avansată, etc.
  • Într-un sens restrâns, nanotehnologia reprezintă orice tehnologie ce se bazează pe abilitatea de a construi structuri complexe respectând specificaţii la nivel atomic folosindu-se de sinteza mecanică. 
  • Structurile nanometrice nu numai că sunt foarte mici, ajungându-se chiar până la scara atomică, dar ele posedă unele proprietăţi total deosebite şi neaşteptate, în comparaţie cu aceeaşi substanţă luată la nivel macroscopic.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite