Legi mai aspre împotriva crimei organizate în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit serviciului e presă al Kremlinului, preşedintele rus Dmitri Medvedev a promulgat o lege ce înăspreşte arsenalul legislativ contra crimei organizate, transmite Ria Novosti.

Am promulgat o lege care pune bazele unui nou cadru legislativ pentru urmărirea persoanelor suspectate de activităţi criminale, a declarat preşedintele Medvedev cu ocazia unei întâlniri avute cu şeful Comitetului de anchetă al Parchetului rus, Aleksandr Bâstrâkin.

Legea, care a primit în octombrie girul celor două camere ale Adunării Federale ruse (Duma de Stat şi Consiliul Federaţiei) va introduce în Codul Penal şi în Codul de Procedură Penală o nouă definiţie a comunităţii criminale.

Au fost înăsprite pedepsele pentru membrii grupărilor mafiote şi inclusiv pentru şefii acestora, numiţi în Rusia hoţi în lege, "vorî v zakone", care riscă pedepse de până la 15-20 de ani de închisoare sau privare de libertate pe viaţă.

Şeful Comitetului de anchetă al Parchetului rus a salutat promulgarea textului:

O lungă perioadă de timp am fost incapabili să-i urmărim pe organizatori sau pe cei care coordonau activităţile criminale şi, iată, în sfârşit avem această posibilitate
, a spus el.

Acesta a indicat că până acum justiţia rusă a reuşit în principal să aducă pe banca acuzaţilor lideri criminali de plan secund, în special executanţi, dar niciodată comanditari sau coordonatori ai actelor criminale, care se aflau în umbră şi se sustrăgeau responsabilităţii.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite