Rulota, luxul din camping

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rulota, luxul din camping
Rulota, luxul din camping

În timpul verii, iubitorii vacanţelor în aer liber îşi aduc casele mobile la malul mării. Nu e ca la hotel, dar e mai bine decât la cort. Un concediu la rulotă îţi permite să te relaxezi în mijlocul naturii şi te fereşte de ploaie torenţială, precum cea din acest weekend de pe litoral.

O rulotă arată ca o cameră mică de hotel, cu pat dublu, dulapuri, chiuvetă şi aragaz. Spre deosebire de ţările din Europa Occidentală, unde rulotele pot fi racordate inclusiv la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare a campingului, în România rulotele nu primesc decât curent electric, iar pentru apă şi WC, turiştii trebuie să meargă la grupul sanitar al campingului.

Dorin Barbu, administratorul complexului Meduza, nu este prea fericit, deoarece şi în camping se simt efectele crizei. „În weekend avem grad de ocupare de numai 65-70%. E cel mai prost sezon din ultimii trei ani”.

Curent cu program, apă la fel

Pe de altă parte, nici clienţii săi nu sunt tocmai mulţumiţi. Ei reclamă în special numărul mic de toalete şi furnizarea defectuoasă de apă caldă, când prea fierbinte, când inexistentă. Aceleaşi probleme există şi în campingul Hanul Piraţilor, dintre Mamaia şi Năvodari.

Turiştii spun că dintre cele patru toalete au rămas două, că apa caldă curge doar câte două ore, de trei ori pe zi, iar atunci când se opreşte curentul, nu mai sunt nici lumină, nici apă. „În rest e bine, plaja e numai a campingului şi e foarte curată, nu se fură, iar sâmbăta şi duminica avem discotecă gratis”, povesteşte Costi (41 de ani).

Locuieşte la Bucureşti şi a venit cu familia la mare de o săptămână. Îşi programase o vacanţă de două săptămâni, dar administraţia campingului a anunţat brusc turiştii că în două zile trebuie să evacueze tot terenul, pentru un spectacol.

Recepţionera campingului spune însă că nu se închide tot complexul, ci doar plaja acestuia, închiriată pentru evenimentul „The Mission Dance Weekend“, din 31 iulie şi 1 august.

Autorulota, modelul de lux

În acelaşi camping, Silvian (57 de ani) din Suceava a pus un afiş pe rulotă pentru că vrea s-o vândă. Motivul nu e legat de închiderea campingului, ci de faptul că Silvian şi familia lui vor să cumpere o autorulotă. Speră să vândă rulota cumpărată la mâna a doua din Germania cu 3.200 de euro şi să-şi cumpere modelul mai performant tot la mâna a doua, cu aproximativ 6.000 de euro.

Dezavantajul, spune el, este că va trebui să umble tot timpul cu „casa în spate”, pentru că nu o poate desprinde de maşină, aşa cum face cu rulota pe care o foloseşte în prezent. În plus, trebuie să plătească şi taxă de înmatriculare, care poate ajunge la 4.000 de euro. Avantajul e că autorulota este mult mai manevrabilă şi nu va mai fi nevoit să se chinuie să o poziţioneze corect în camping.

Locuri de campare pe litoral

În prezent, pe litoral funcţionează cinci campinguri oficiale în care, printre corturi, sunt acceptate şi rulote: Hanul Piraţilor şi Turist din nordul staţiunii Mamaia, Meduza din Eforie Nord, Zodiac din Jupiter şi MHT din Mangalia. Tarifele diferă. La MHT se percepe o taxă de 10 lei pentru rulotă, 8 lei pentru automobil şi 14 lei pentru fiecare persoană.

La Zodiac se taxează 20 de lei pentru rulotă, 7 lei pentru maşină şi 16 lei pentru o persoană. Campingul oferă şi Internet wireless gratuit. Unele campinguri oferă gratuitate sau reduceri de preţ pentru copii, în funcţie de vârstă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite