Ruinele, unicul decor în plimbările botoşănenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În spaţiile de joacă, cei mici se pot distra printre bănci sau balansoare rupte de câţiva ani. Edilii promit finanţări europene pentru refacerea parcurilor.

Doar unul dintre cele cinci parcuri amenajate în municipiul Botoşani va beneficia de atenţia municipalităţii în acest an. Este vorba de parcul Mihai Eminescu, unde vor fi investiţi bani în vederea modernizării şi extinderii.

În rest, botoşănenii care aleg ca petrecere a timpului liber celelalte parcuri din municipiu vor avea în faţa ochilor acelaşi peisaj dezolant. De exemplu, în zona Tineretului băncile rupte sau balansoarele distruse fac parte din cotidian.

„Mai vin să repare, dar numai în campanii electorale. Lucrează la amenajarea parcurilor şi mai fac câte ceva. În rest, e aşa cum vedeţi”, ne-a declarat Ionel Căpraru, pensionar. Băncuţele din pacuri care mai pot fi folosite de cei care ies la plimbare pot fi numărate pe degete.

Copiii, în pericol

Botoşănenii sunt de părere că atât balansoarele pentru cei mici, cât şi scaunele reprezintă un adevărat pericol. „Uneori mai sunt date cu vopsea. Dar nu sunt reparate niciodată”, a precizat un trecător din zonă. La fel stă situaţia şi în parcul Rotunda sau în parcul Sucevei, pe care reprezentanţii primăriei doar promit că le vor moderniza.

Primarul Cătălin Flutur a declarat că singurul loc de plimbare în care se va investi anul acesta este parcul Central. Pentru celelalte, edilii îşi pun speranţele în atragerea unor fonduri europene.

„Cu siguranţă, parcul Mihai Eminescu reprezintă o prioritate pentru noi. Parcul de lângă primăria veche, parcul Junior şi parcul Tineretului urmează a fi modernizate prin proiectul depus pe Axa I. Parcul Sucevei va fi reamenajat cu fonduri proprii”, a precizat Flutur. Cu toate acestea, proiectul pentru reamenajarea urbană, care vizează şi parcurile din municipiu, mai are de străbătut ceva paşi până a primi finanţarea.

Nici în ceea ce priveşte amenajarea parcului Regional Cornişa, care a fost proiectat ca cel mai mare din zona Moldovei, lucrurile nu stau prea bine. Pentru această zonă, în maxim o lună va fi depus proiectul tehnic privind amenajarea lui.

Conform edililor, dacă proiectul va fi aprobat, execuţia propriu-zisă va dura aproximativ doi ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite