Rromii au idei de afaceri spectaculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

generatoare de venit au cel puţin până în prezent o idee conturată. Comunităţile de rromi din Transilvania sunt invitate să se implice în proiecte complexe, precum creşterea struţilor sau

generatoare de venit au cel puţin până în prezent o idee conturată. Comunităţile de rromi din Transilvania sunt invitate să se implice în proiecte complexe, precum creşterea struţilor sau producţia de mărţişoare.
Uniunea Europeană a finanţat cu peste 31.000 de euro, în cadrul Programului PHARE 2003 - Consolidarea societăţii civile în România, "Proiecte generatoare de venituri pentru ONG-urile rurale interetnice - un pas spre mai bine". În cadrul proiectului au fost instruiţi 15 instructori şi facilitatori şi 15 lideri din asociaţii comunitare şi grupuri de iniţiativă interetnice, în domeniile managementului proiectului, resurselor umane, financiar. Selectaţi după studii şi abilităţi, aceştia au beneficiat de cursuri teoretice în elaborarea activităţilor generatoare de venituri, consultanţă pentru ONG-uri şi vizite de schimb de experienţă. La finalul cursului, facilitatorii au elaborat studii de fezabilitate şi planuri de afaceri pentru o fabrică de BCU, crescătorie de struţi, cafenea cu specific rrom, pensiune agroturistică, firmă de plasare a forţei de muncă, internet cafe, producţie şi export de căpşuni, centru educaţional şi de evaluare psihologică, atelier de producţie felicitări şi mărţişoare. ONG-urile selectate din cadrul comunităţilor au primit consultanţă, pentru definitivarea planurilor de afaceri, pentru proiectele precum: crescătorie de cincila - Nemşa, Sibiu, atelier de cărămidă - Deaj, Mureş, BCU, Câmpina, colectare plante medicinale, Vărbilău - Prahova, frizerie, Valea Viilor - Sibiu, sere pentru flori, Slobozia - Iaşi, servicii lucrări interioare, Reteag-Bistriţa, internet cafe, Unirea-Alba.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite