Roxana Ciuhulescu, prezentatoare TV: „Eram un copil complexat din cauza înălţimii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vedeta de la ProTV spune că a suferit fiindcă era diferită de ceilalţi copii.

De opt ani, Roxana Ciuhulescu este prezentatoarea emisiunii Pro Motor de la Pro TV. Ea a devenit cunoscută publicului din România acum 12 ani, când a apărut în emisiunea lui Florin Călinescu şi a fost prezentată drept femeia cu cele mai lungi picioare din România. Este căsătorită cu Mihai Ivănescu (47 de ani) şi împreună au o fetiţă, Ana Cleopatra, în vârstă de 2 ani.

Mai citiţi şi:

Roxana Ciuhulescu, copilot intr-o cursa de raliu profesionist

Femeia cu cele mai lungi picioare din România - acestea măsoară 1,22 m - este o sportivă împătimită. Roxana Ciuhulescu are licenţă de scafandru, practică kick-boxing, schi nautic şi spune că vrea să îşi înceapă o carieră în teatru.

„Adevărul": Te-ai gândit până acum să îţi asiguri picioarele?

Roxana Ciuhulescu: Nu mi-am asigurat niciodată doar picioarele, dar am de mult timp asigurare de viaţă.

A fost o problemă pentru tine înălţimea în copilărie?

La 14 ani măsuram deja 1.92m, deci eram încă din adolescenţă mult mai înaltă decât ceilalţi copii de vârsta mea, tocmai de aceea pot spune că am fost un copil foarte complexat şi cu greu am reuşit să trec peste asta. Nu înţelegeam de ce trebuie să sufăr doar ­fiindcă eram diferită de ceilalţi copii.

Până la 18 ani ai fost fotomodel. Aveai dimensiunile perfecte, 90-60-90, de ce ai renunţat la această carieră?

Am intrat în modelling pe la vârsta de 16 ani, datorită Zinei Dumitrescu, care m-a remarcat şi m-a sfătuit să urmez o carieră de model. Înalţimea mi-a adus avantaje, dar şi dezavantaje, iar pentru modelling, înălţimea pot spune că a fost mai degrabă un dezavantaj. Însă nu regret absolut deloc că nu am ajuns un model cunoscut. Chiar dacă aveam 90-60-90, eram mult prea înaltă pentru cariera asta, aşa că am înţeles că nu sunt pe drumul cel bun şi m-am îndreptat spre altceva.

Ai o înclinaţie naturală către mişcare, ai încercat practic marea majoritate a sporturilor. Cine te-a educat în acest sens?

Ambii părinţi au fost sportivi de performanţă, au jucat baschet, aşa că de mică am fost crescută în acest spirit. Nu m-am apucat însă, ca şi părinţii mei, tot de baschet, de teamă să nu cresc foarte mult, ceea ce oricum s-a întâmplat! Astăzi regret totuşi că nu am practicat baschet şi că m-am apucat de handbal şi asta pentru că am convingerea că aş fi făcut performanţă. Încă de mică, părinţii m-au îndrumat să fac sport, astfel că la 4 ani m-au dus la gimnastică ritmică, la 10 ani m-am apucat de shotokan, apoi la 12 ani am început să joc handbal, carieră pe care am încheiat-o la 18. Mai târziu, sub îndrumarea lui Marian Ivana, m-am apucat de kick-box, sport pe care l-am practicat pentru întreţinere.

Ai trei licenţe de scafandru. Cum te-ai apucat de scufundări?

Am învăţat târziu să înot, pe la 14 ani, iar la 18 ani am fost la un pas să mă înec. Cred că un înger păzitor m-a salvat, dar multă vreme mi-a fost teamă de apă, căpătasem aproape o fobie. Dimitris, fostul meu logodnic, m-a ajutat să-mi înving această teamă, îndrumându-mă să fac schi nautic şi scufundări. Mi-a fost frică la început, dar am fost foarte ambiţioasă. Nu numai că am scăpat de această fobie, dar chiar a început să-mi placă foarte mult să intru în ape foarte adânci.

Ai debutat şi în teatru, cu piesa „Casa Zoikăi", la Teatrul de Comedie. Cum a fost experienţa? Te-ai gândit s-o repeţi?

image

Cu fetiţa ei, Ana Cleopatra

Sinceră să fiu, nu am visat niciodată la o carieră în televiziune sau în teatru, pentru că nu mă gândeam să am eu norocul ăsta. Când m-a sunat George Mihăiţă ca să mă invite la castingul pentru „Casa Zoikăi", nu am crezut că voi obţine rolul, dar regizorul Alexandru Tocilescu m-a ales. Sunt mândră că am ocazia să joc alături de unii dintre cei mai mari actori din România şi mă simt foarte onorată.

Ce ai vrea să mai faci în televiziune, dincolo de Pro Motor?

Să joc în piese de teatru în continuare, să-mi completez studiile - master în jurnalism -, să fac mai mult sport, să găsesc mai mult timp pentru citit, să reuşesc să mă las de fumat - sunt deja la a treia tentativă! - şi lista poate continua.

Cum te-a schimbat emisiunea Pro Motor pe care o prezinţi la Pro TV şi notorietatea pe care ai căpătat-o?

Cea mai mare calitate a mea este că n-am uitat de unde am plecat, că îmi cunosc lungul nasului şi nu mi-am pierdut nicio clipă modestia. Oamenii care mă cunosc ştiu despre ce vorbesc. Sunt conştientă că totul este relativ în viaţă şi că întotdeauna este bine să ştii să păstrezi ceea ce ai reuşit să câştigi.

Prezentatoarea perfectă: frumoasă şi sportivă

image

Roxana pune mult preţ pe modestie: „Îmi cunosc lungul nasului“

Roxana Ciuhulescu ar putea fi asemănată probabil cu un torent. Numai astfel ar fi posibil să susţină cu atâta energie toate sporturile pe care le încearcă. Gimnastică ritmică, shotokan - un stil de karate, handbal, scufundări, kick-boxing, alpinism, curse de raliu şi lista este deschisă. Momentan se pregăteşte pentru şcoala de navigaţie şi apoi să îşi obţină licenţa de navigaţie pentru ambarcaţiuni. Pro TV a descoperit-o şi a făcut-o cunoscută.

Roxana este şi acum, după opt ani de Pro Motor, ca peştele în apă. E prezentatoarea perfectă: o femeie frumoasă, sportivă, pasionată de maşini şi curse de raliu. Nu e de mirare că emisiunea a avut mereu o audienţă bună şi că a avut mereu invitaţi cu ştaif. A pozat şi în revista „Playboy" şi se poate spune că şi asta i-a crescut capitalul de imagine, dar a declarat ulterior că nu ar mai încerca a doua oară. Acum se ocupă cu un master în Jurnalism şi visează la o carieră în teatru. Se consideră o persoană foarte ambiţioasă, pe care norocul a însoţit-o mereu.

„Eram ori în copac, ori pe termocentrala din cartier"

Roxana Ciuhulescu s-a născut la Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, la 23 noiembrie 1978. Cea mai mare parte a copilăriei şi-a petrecut-o la Bucureşti, iar în vacanţe mergea la Focşani, locul de baştină al mamei, dar şi în judeţul Ialomiţa, la ţară, unde sărea în braţele bunicilor. Pentru ai ei a fost mereu băieţoiul familiei, deşi mai avea un frate, pe nume Felix.

„Pentru ai mei, eu am fost Moţu tot timpul, ba chiar am purtat porecla asta până aproape de majorat. Îmi spuneau Moţu pentru că avem tot timpul o codiţă în vârful capului. Tata a fost cel care mi-a dat porecla. Eram copilul răsfăţat al familiei, fiind cel de-al doilea şi singura fetiţă. Felix, fratele meu, o lua mereu pe coajă chiar şi pentru ceea ce făceam eu", povesteşte Roxana. În copilărie se că ţăra mereu în copaci ori pe termocentrala din cartier.

Acum are familia ei, soţul Mihai Ivănescu, director Mitsubishi Romania, şi o fetiţă de doi ani, Ana Cleopatra. Îşi petrec vacanţele în locuri care le permit să practice şi anumite sporturi - Austria pentru schi ori Sardinia pentru scufundări. Anul acesta, familia a mers pe litoralul românesc, în staţiunea Jupiter. Roxana însă nu a apucat să facă prea multă plajă: şi-a petrecut cea mai mare parte a timpului într-o tabără de arte marţiale, într-un cantonament tai-chi.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite