Hala industrială a Rovimet, sigilată de executor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hala industrială a Rovimet,  sigilată de executor
Hala industrială a Rovimet, sigilată de executor

Construcţia are peste 1.000 de metri pătraţi şi e ridicată fără autorizaţie

Poliţişti comunitari, angajaţi ai primăriei şi un executor judecătoresc au sigilat ieri hala industrială a SC Rovimet SA. Construcţia s-a făcut fără autorizaţie pe conducta de canalizare a oraşului, aparţinând SC Acvarim SA. Primăria Râmnicului l-a acţionat pe Constantin Popescu, patronul Rovimet, în instanţă. Judecătoria Râmnicului s-a pronunţat în şedinţă publică, dispunând sistarea lucrărilor la hală până la soluţionarea irevocabilă a cauzei nr. 4430/288/2009. „S-a ordonat sistarea construcţiei la hala care aparţine SC Rovimet SA. Noi am încercat să avem şi un dialog cu domnul Constantin Popescu. Cei de la primărie au pus sigiliu pe construcţie şi am încheiat un proces verbal prin care i-am pus în vedere să sisteze lucrările“, a declarat  Dumitru Tudor Bunescu, executor judecătoresc.

„Nu-mi dă autorizaţie pentru că l-am denunţat la DNA“

Constantin Popescu a refuzat să discute cu angajaţii primăriei şi cu executorul judecătoresc, în timp ce i s-a sigilat construcţia. „De ce să cobor? E foarte cald afară. Eu nu am treabă cu executorul judecătoresc, el a venit să îşi facă treaba“, a spus Popescu. Tot el ne-a povestit că în 2008, prin august-septembrie a început să facă actele pentru construcţie. „Până să încep construcţia halei am solicitat la primărie autorizaţia necesară. Am toate avizele. Am depus de trei ori documentaţia la primărie şi am fost refuzat. Mi-am dat seama că primăria nu vrea să îmi dea autorizaţie de construcţie, pentru că l-am denunţat pe primar la DNA în 2006 că îmi cerea bani pentru eliberarea unui certificat de urbanism. Şi m-am apucat să ridic hala fără autorizaţie.  Este o construcţie pe un teren proprietate personală. Primăria mă putea amenda şi apoi eu intram în legalitate“, povesteşte Constantin Popescu. El susţine că a sistat lucrările la hală de trei luni şi a trimis în şomaj 27 de angajaţi. A fost amendat de către primărie cu 80.000 de lei, sumă contestată în instanţă de Popescu. 

Primăria a cerut demolarea clădirii

Mircia Gutău, primarul oraşului, spune că pentru aprobarea construcţiei halei, Popescu avea nevoie de un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD).

„Acest PUD a fost avizat de Consiliul Local, urma doar să mai fie aprobat. Ca să fie aprobat el trebuia să aibă toate avizele de la societăţile de utilităţi. El s-a apucat întâi să construiască şi acum vrea să intre în legalitate. A primit amendă, dar a contestat-o în instanţă şi acum aşteptăm să se finalizeze procesul. Noi am cerut stoparea lucrărilor în instanţă şi astăzi s-a pus sigiliu pe clădire, cu executor judecătoresc“, a precizat Gutău. Primăria a cerut în instanţă demolarea clădirii.
Conflictul între Constantin Popescu şi Mircia Gutău a izbucnit în 2006.  Atunci Constantin Popescu l-a denunţat la DNA pe primar că i-a cerut mită ca să îi elibereze un certificat de urbanism. Edilul şi fostul viceprimar Nicolae Dicu au fost acuzaţi de acte de corupţie de procurorii DNA şi au stat în arest trei luni. Ultima instanţă de judecată i-a declarat pe cei doi nevinovaţi, dar procurorii DNA au făcut recurs, urmând să se pronunţe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite