Rossi, la cota 100!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul italian al echipei Yamaha, Valentino Rossi, a câştigat, sâmbătă, Marele Premiu al Olandei de motociclism viteză, clasa MotoGP, obţinând astfel cea de-a 100-a victorie din carieră, informează „Gazzetta dello Sport“.

În vârstă de 30 de ani, Rossi s-a impus cu uşurinţă şi a arătat că nu are rival într-o cursă pe care, cu mulţi ani în urmă, tatăl său a câştigat-o la clasa 250 cc.

Italianul a câştigat marele premiu al Olandei

În Olanda, la Assen, Rossi i-a devansat pe coechipierul său, spaniolul Jorge Lorenzo, şi pe australianul Casey Stoner. „Cele 100 de victorii ale mele?

Pentru mine sunt toate importante, pentru asta trebuie să mulţumesc multor oameni: familiei mele, echipei mele şi prietenilor mei. Sper să mai obţin şi alte succese”, a declarat Rossi, care a luat startul până acum în 217 curse. Despre el s-a spus că va semna în viitorul apropiat un contract cu echipa de Formula 1 Ferrari.

Componentul echipei Yamaha conduce în clasamentul general, cu 131 de puncte, după şapte din cele 17 etape disputate din calendarul acestui sezon. Valentino Rossi este urmat de spaniolul Jorge Lorenzo - care a acumulat 126 de puncte - şi de australianul Casey Stoner, cu 122 de puncte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite