Romii sunt pe cale să devină „non grata” în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţiganii care cer ajutor social nu mai sunt crezuţi de francezi, care au început să le verifice averile din România. Primăria din Timişoara a fost contactată de viceprimarul unui oraş francez, cu rugămintea de a verifica averile din România a trei romi.

Soţii Ionel şi Ruxandra Cârpaci, împreună cu o altă femeie, Floare Tiutiu, au obţinut cetăţenie franceză şi s-au stabilit în Mulhouse, oraş înfrăţit cu Timişoara.

Aici au cerut ajutor social pe motiv că sunt săraci şi nu au cu ce trăi. Viceprimarul din Mulhouse, Christelle Ritz Mangin, a trimis o scrisoare la Primăria din Timişoara în care prezintă situaţia romilor în Franţa şi prin care cere autorităţilor române să verifice dacă romii care pretind că sunt săraci nu au cumva proprietăţi în oraşul de pe Bega. Asta, după ce vecinii romilor au reclamat la primărie faptul că cei trei care primeau bani de la bugetul statului francez, parcau în faţa casei lor maşini de lux şi nu se mai opreau din chefuit.

„Suntem îndreptăţiţi, fiind chiar în sarcina noastră, să ne asigurăm de faptul că persoanele ajutate prin intermediul banilor publici sunt într-adevăr aflate în sărăcie”, a mai punctat viceprimarul Christelle Ritz Mangin.

Nu au nimic pe numele lor

Primăria Timişoara a salutat iniţiativa partenerilor francezi şi a trecut imediat la verificări. „E datoria noastră să răspundem acestei solicitări, cu atât mai mult cu cât este un oraş înfrăţit cu noi. Ar trebui şi autorităţile române din domeniul fiscal să verifice cu ce bani s-au făcut palatele din Timişoara”, a spus viceprimarul Adrian Orza. Serviciul taxe şi impozite a făcut verificări pentru a vedea dacă cele trei persoane au proprietăţi în Timişoara, dar nu s-a găsit nimic. Primăria îi va informa însă pe francezi despre tactica pe care o folosesc romii.

„Nu am găsit nicio proprietate pe numele celor trei, dar sunt foarte multe cazuri în care proprietăţile sunt trecute pe numele bunicilor, a fraţilor sau a altor rude, practică pe care le-o vom transmite colegilor din Mulhouse”, a spus şeful Direcţiei Economice din Primăria Timişoara, Adrian Bodo.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite