Romgaz şi-a redus costurile cu 10% în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romgaz şi-a redus costurile cu 10% în 2009
Romgaz şi-a redus costurile cu 10% în 2009

Producătorul naţional de gaze Romgaz şi-a redus în acest an costurile cu 10%, pe fondul crizei economice, după ce la începutul anului a anunţat investiţii de 850 milioane lei, care iniţial fuseseră planificate la un miliard lei, a declarat, joi, directorul general adjunct, Lucian Stancu.

Acesta precizează că Romgaz şi-a redus cu 10% costurile administrative, dar nu şi din cele legate de producţie.

"De asemenea, sperăm să încheiem acest an cu rezultate asemănătoare acelora de anul trecut şi să nu avem scăderi. Acum, spre sfârşitul anului, se mai poate recupera din scăderile din primul semestru, ale cifrei de afaceri şi ale consumului de gaze naturale al clienţilor Romgaz", a precizat directorul general adjunct al Romgaz, Lucian Stancu pentru NewsIn.

Romgaz a realizat anul trecut o producţie de 5,850 miliarde metri cubi gaze, în scădere cu 0,75% faţă de producţia de gaze din 2007, de 5,894 miliarde mc gaze.

De asemenea, producătorul de gaze a avut în 2008 un profit net de 537,29 milioane lei, în creştere cu 5,44% faţă de profitul net realizat în anul anterior şi o cifră de afaceri de 3,280 miliarde lei, în creştere cu 0,26%, potrivit datelor transmise de companie în iunie, la solicitarea Agenţiei NewsIn.

Acţionarul majoritar al Romgaz este Ministerul Economiei, care deţine 85,01% din acţiuni, iar restul de 14,99% din acţiuni aparţine Fondului Proprietatea. Romgaz are ca principal obiect de activitate extracţia şi înmagazinarea gazelor naturale. Romgaz produce anual circa o treime din consumul de gaze al ţării.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite