Romeo Popescu: «Mi-a ars maşina cu toată marfa în ea»

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri dimineaţă, autorităţile făceau bilanţul celei mai violente zile de proteste din Bucureşti. Pentru Romeo Popescu, patronul unui magazin de produse naturiste, zorii au venit cu şocul descoperirii că maşina firmei fusese incendiată de huligani. O Dacia Papuc distrusă de flăcări şi marfă de câteva sute de euro făcută scrum.

Mirarea şi neputinţa s-au citit pe chipul lui Romeo Popescu luni dimineaţă. Întors din vacanţă, bucureşteanul în vârstă de 40 de ani, proprietarul unui magazin de produse naturiste, nu a mai găsit maşina firmei sale acolo unde o parcase, scrie ziarul Click!.

Iniţial a crezut că i-a fost ridicată de hingherii auto, însă scenariul s-a dovedit a fi unul mult mai dramatic: autoturismul său căzuse pradă huliganilor care l-au incendiat chiar lângă Hanul lui Manuc din Piaţa Unirii.

image

O Dacia Papuc pe care protestatarii şi-au vărsat furia duminică noaptea, după ce demonstraţia paşnică de la Piaţa Universităţii s-a mutat în Piaţa Unirii şi a degenerat în violenţe pigmentate cu sticle incendiare, petarde şi cărămizi aruncate în capul jandarmilor.

Mesajele ieşenilor pentru guvernanţi FOTOGALERIE

S-a schimbat şi profilul protestatarului. Pensionarii, şomerii, studenţii nemulţumiţi au fost înlocuiţi de suporteri ai echipelor de fotbal, căliţi în războiul cu jandarmii.

Duminică, ora 23.00- Huliganii au dat foc Daciei în Piaţa Unirii, din Capitală, în zona Hanului lui Manuc

image

„Nu mi-a venit să cred atunci când am auzit. Am văzut maşina în curtea firmei Rosal, cei care au venit să o ridice luni dimineaţă. Arsă toată şi cu marfa în ea. Din păcate, nu am asigurare Casco, voi încerca să-mi recuperez paguba prin actele contabile. N-am depus încă plângere, în următoarele zile voi face demersurile legale", ne-a precizat păgubitul, care estimează la câteva sute de euro pierderile suferite.

Nici n-au terminat bine autorităţile bucureştene de evaluat pagubele, că revoltaţii s-au adunat din nou, ieri, la orele prânzului, în Piaţa Universităţii. Aproape 300 de bucureşteni au ieşit să-şi strige nemulţumirea faţă de preşedintele ţării, dar şi faţă de Guvern. Frigul de afară nu i-a împiedicat pe protestatari să stea ore bune afară, sperând că aşa vor găsi rezolvare la problemele lor.

„Am venit cu mâinile goale. Noi nu suntem huligani. Nu vrem violenţă. Vrem doar să ne strigăm ofurile", ne-a spus un pensionar venit la Piaţa Universităţii. Puţin înainte de lăsarea întunericului, un pluton de jandarmi a venit în faţa Teatrului Naţional şi a împrejmuit zona cu garduri metalice.

Forţele de ordine erau gata în orice moment să intervină pentru a evita incidentele de duminică, atunci când mai mulţi huligani au aruncat cu sticle Molotov, pietre şi au distrus tot ce le-a ieşit în cale între Piaţa Universităţii şi Piaţa Unirii, unde a fost punctul cel mai fierbinte al Capitalei.

Citeşte continuarea în click.ro!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite