Românii din Chişinău au format cozi la secţiile de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Cele 13 secţii de votare deschise în Republica Moldova şi-au început activitatea la ora 7.00 fără incidente. Încă de la deschiderea urnelor s-au format cozi.

UPDATE 12.35 4.100 de români au votat în R. Moldova până la ora 11.00

UPDATE 9.50 Până la ora 9.00, în Republica Moldova au votat circa 1.600 de români, faţă de 360 de persoane la primul tur de scrutin de la 22 noiembrie.

Marea majoritate a votat la Chişinău - 1.200 de persoane, dintre care aproape 400 la secţia de votare deschisă la Consulatul de pe strada Vlaicu Pârcălab. În ţară, cea mai mare prezenţă a fost înregistrată la Orhei - 100 de persoane, iar cei mai puţini au votat la Nisporeni - 11.

Potrivit funcţionarilor de la ambasadă, numărul mare de votanţi se datorează atât faptului că oamenii au venit de la primele ore ale dimineţii pentru a evita cozile care de obicei se formează pe parcursul zilei, dar şi pentru că procedura de votare decurge mai rapid.

"Toate cele 13 secţii s-au deschis la ora 7,00, în modul stabilit, fără incidente", a anunţat însărcinatul cu afaceri al Ambasadei României la Chişinău, Alexandru Mureşan, citat de Agerpres.

Secţiile de votare urmează să fie deschise până la ora 21.00.

La secţia de votare amplasată în sediul Ambasadei României de la Chişinău s-au adunat câteva zeci de oameni înainte de deschiderea urnelor. "Este o prezenţă mai mare decât pe 22 noiembrie. Cetăţenii au ţinut cont de apelurile noastre să vină la vot de dimineaţă, ca să reuşească să voteze şi să nu formeze rânduri prea mari în timpul zilei", a afirmat Mureşan.

Ca şi pe 22 noiembrie, pe lângă cele patru secţii de votare de la Chişinău, în Republica Moldova au fost deschise nouă secţii de votare la Anenii Noi, Bălţi, Cahul, Căuşeni, Giurgiuleşti, Nisporeni, Orhei, Soroca şi Ungheni.

În Republica Moldova au fost expediate peste 50.000 de buletine, la un număr de aproximativ 130.000 de cetăţeni români.

La primul tur de scrutin în Republica Moldova au votat circa 8.900 de alegători, o prezenţă record pentru această ţară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite