Românii, victime în lupta politică din Italia?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvăluirile privind fenomenul infracţionalităţii româneşti din cartea “Imigraţie şi securitate în Italia”, apărută recent, au stârnit reacţii în politica şi în mass-media din

Dezvăluirile privind fenomenul infracţionalităţii româneşti din cartea “Imigraţie şi securitate în Italia”, apărută recent, au stârnit reacţii în politica şi în mass-media din Peninsulă.

Autorul, Marzio Barbagli bazându-şi raţionamentele pe analize statistice şi pe corelaţii obiective între evenimentele politice, susţine că forţe politice au exagerat amploarea infracţionalităţii româneşti din Peninsulă, cu scopul de a atrage atenţia opiniei publice de la probleme sociale mult mai grave.

Astfel, Barbagli, profesor de sociologie recunoscut în Italia ca autoritate în ceea ce priveşte imigraţia, aduce în lumină trei puncte fierbinţi ale situaţiei actuale: efectele legii care a reglementat intrarea străinilor în ţară, consecinţele lărgirii UE (mai ales din punctul de vedere al activităţilor infracţionale) şi cum funcţionează mecanismul expulzărilor.

Autorul face o distincţie clară între români şi ţigani, apoi demontează treptat mitul criminalităţii româneşti în Italia. Conform părerii acestuia, după 1 ianuarie 2007 fenomenul infracţional de origine românească nu s-a dezvoltat incontrolabil, ci a rămas constant. Barbagli susţine că românii sunt victima unui complot coordonat de forurile superioare ale politicii italiene. Statisticile arată că în realitate criminalitatea albaneză a crescut foarte puternic în ultimii ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite