Românii s-au pus pe slăbit la sală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mesele bogate de Sărbători, sălile de fitness au acum de două ori mai mulţi clienţi decât în luna decembrie. Alternativele exerciţiilor la sală sunt joggingul sau orele de dans sportiv.

Zeci de clienţi noi s-au abonat în primele două săptămâni din 2009 la sălile de fitness sau aerobic din Ploieşti. Fie că este vorba de sălile de cartier sau de cele din centrul oraşului, toate au înregistrat un aflux important de clienţi. „Am venit să dau jos ce am pus de Sărbători. Este nevoie de mişcare. Este absolut necesară şi ar trebui să facem sport mereu, nu doar după Sărbători. Dar de cele mai multe ori nu am timp”, a spus Ancuţa Cristea.

„Avem aproape de două ori mai mulţi abonaţi în comparaţie cu luna decembrie, majoritatea bărbaţi”, a declarat Mohammad Anwar, patronul unei săli de fitness din Iaşi.O parte din cei care vin imediat după Sărbători renunţă în scurt timp dacă nu observă schimbările aşteptate.

Rezultatele nu se văd peste noapte

„Pentru a putea vedea rezultate sunt necesare cel puţin trei antrenamente de 60 de minute pe săptămână. Trei luni şi un regim alimentar adaptat organismului este recomandarea mea. Pierderea în kilograme nu se vede la cântar, dar se vede sigur la haine. Am avut o clientă care a reuşit să slăbească 30 de kilograme în şase luni”, a spus Alexandra Mateiciuc, antrenor de aerobic şi fit­ness în Suceava.

Alternative mai ieftine

Sunt însă şi persoane care vor să scape de kilogramele în plus, prin sport, fără a apela la ajutorul unui specia­list. „Nu îmi permit să dau atâţia bani pe lună. Mai bine fac acasă câteva exerciţii”, a spus Andreea Mihai, 28 de ani, din Ploieşti.

Nu doar instructorii de fitness se bucură de creşterea numărului clienţilor. Mulţi dintre cei care s-au decis să-şi modeleze trupul făcând mişcare s-au adresat cluburilor private de dans sportiv. „Am redeschis clubul de numai zece zile, dar avem deja 40 de cursanţi nou înscrişi. Cei care au venit în ianuarie au spus că vor să înveţe dansuri de societate, dar în primul rând vor să slăbească”, ne-a explicat Doru Munteanu, instructor de dans sportiv.

Fără carne de porc

Cei care doresc să mai piardă din kilogramele în plus au nevoie de o dietă adecvată, care să nu conţină deloc prăjeli şi produse fast-food. „Mesele trebuie să conţină cantităţi medii de carbohidraţi, res­pectiv pâine neagră sau graham, orez şi cartofi.

La acestea se adaugă multe proteine, adică carne de peşte, pui sau vită la grătar”, a explicat Radu Vasiliu, instructor la SanGym Iaşi. Pentru a permite organismului să digere, este bine să nu se mănânce nimic cu două-trei ore înainte de culcare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite