Românii petrec trei zile şi trei nopţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 1 Mai, litoralul s-a umplut de turiştii atraşi de vremea bună, dar şi de evenimentele care s-au ţinut lanţ pe plajă. Cei rămaşi acasă şi-au petrecut prima zi a minivacanţei la iarbă verde. În mai toate cluburile, ieri-seară, tinerii au petrecut „muncitoreşte”.

Aflaţi unde vă puteţi distra în aceste zile!

Mii de turişti şi localnici au luat cu asalt campingurile şi plajele din Constanţa pentru a petrece ziua de 1 Mai.

În Mamaia, turiştii s-au dus la terase, au ieşit la plimbare prin staţiune şi, bineînţeles, s-au bronzat pe plajă. „Vremea este de partea noastră şi profităm de soare pentru a ne bronza puţin“, a declarat Marian Bulgaru, turist venit în Mamaia din judeţul Ilfov.

Apa este însă rece, aşa că puţini s-au încumetat să facă o baie în mare. În schimb, hidrobicicletele au fost la mare căutare, preţul unei plimbări pe mare fiind de 30 de lei.

Coulthard şi Ja Rule

Seara, cluburile şi discotecile din toate staţiunile şi-au deschis porţile pentru petrecăreţi. Cei prezenţi au avut parte de o serie de concerte susţinute de artişti autohtoni şi nume sonore din muzica internaţională, cum ar fi Busta Rhymes.

Astăzi, cei prezenţi pe litoral vor avea parte de un spectacol inedit oferit de pilotul de Formula 1, David Coulthard, care va defila cu monopostul său prin staţiunea Mamaia. Tot astăzi, rapperul Ja Rule va cânta la unul dintre cluburile cunoscute din staţiune.

Festival gastronomic la Bran

Festivalul „Un` te duci tu mielule?”, organizat la Bran pe Platoul „Inima Reginei”, nu a atras foarte mulţi turişti. Localnicii s-au pregătit cu preparate tradiţionale din brânză şi carne, pălincă de Sălaj şi miere.

 „Am venit special pentru acest festival pentru că îmi plac foarte mult brânzeturile, în special brânza de burduf. Atmosfera de aici e tipică braşovenilor, cu multă voie bună”, spune George Durbălău, turist. Producătorii au fost şi ei mulţumiţi de vânzări. „Telemeaua şi brânza de burduf s-au vândut cel mai bine.

Toate sunt produse tradiţionale, 90% ecologizate”, spune Rodica Pojanu, producător. Turiştii mai au la dispoziţie doar o zi să mai guste din preparatele tradiţionale pentru că festivalul se încheie astăzi.

La picnic

Sute de comercianţi şi mii de gorjeni au petrecut 1 Mai în Dumbrava Drăgoieni. Micii, berea şi maneaua au fost principalele distracţii în prima parte a zilei. Lanţul sărbătorilor continuă astăzi când, cu ocazia Zilei Naţionale a Tineretului, mai mulţi tineri joacă handbal la Liceul Sportiv Târgu-Jiu.

În Parcul Central se desfăşoară Crosul Tineretului, un concurs de ciclism şi role urmate de animaţie stradală şi jocuri de grup. Şirul manifestărilor se va încheia cu un concurs graffiti.

Paradă scurtată de ploaie

image

Festivalul medieval de la Braşov a debutat, ieri, cu parada cavalerilor, domniţelor şi bufonilor. Manifestarea a durat mai puţin decât ar fi dorit organizatorii din cauza unei ploi torenţiale care i-a alungat pe spectatori.

Pe turişti îi aşteaptă însă două zile pline de turniruri, demonstraţie cu făclii, muzică medievală şi spectacole de teatru.

Cei prezenţi sâmbătă şi duminică în Cetatea Braşovului vor putea desluşi tainele mânuirii săbiilor şi vor putea asista la ceremonii de ardere a vrăjitoarelor pe rug. La Festival participă şapte ordine cavalereşti din toată ţara.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite