Românii şi câinii, acces interzis într-un magazin din Mallorca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Interzisă intrarea câinilor şi a românilor, fără aviz prealabil!". Cu acest mesaj, inscripţionat pe un afiş cu tricolorul românesc, îşi întâmpina clienţii un magazin de produse

"Interzisă intrarea câinilor şi a românilor, fără aviz prealabil!". Cu acest mesaj, inscripţionat pe un afiş cu tricolorul românesc, îşi întâmpina clienţii un magazin de produse electronice din localitatea Alcudia - Mallorca.

Afişul a fost pus chiar de proprietarul magazinului. Un imigrant anonim a fotografiat anunţul, iar pozele le-a difuzat atât pe bloguri, cât şi printr-o scrisoare adresată primăriei: "Dragi prieteni, astăzi, trecând prin Alcudia, am văzut un afiş care mi-a stârnit indignarea. Vă rog să mă ajutaţi să difuzez aceste poze. Nu, nu sunt din SUA, din urmă cu 50 de ani. Nici din Africa de Sud de acum 30 de ani. Sunt din Mallorca, din urmă cu două ore!".

Unul dintre asociaţii magazinului a declarat Ziarului de Mallorca că a luat această măsură "pentru că o bandă de români a furat produse în valoare de 3.000 de euro". Primăria din Alcudia a interzis expunerea anunţului.

MAE n-a făcut încă nimic

Ministerul Afacerilor Externe va începe abia astăzi demersurile necesare pentru clarificarea situaţiei.
Într-un răspuns oficial, MAE ne-a comunicat, ieri, că "Ambasada României la Madrid cunoaşte situaţia respectivă şi urmează ca, în cursul dimineţii de 12 mai, să facă demersurile necesare pe lângă autorităţile locale, pentru clarificarea circumstanţelor apariţiei acestui caz izolat".

Ministerul român de Externe a mai subliniat că apreciază faptul că poliţia locală s-a sesizat şi a dispus imediat măsurile corespunzătoare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite